-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Figūrinio vairavimo sugebėjimus veidrodinėje trasoje vėl demonstruos moterys

Gegužės 7-ą dieną Trakuose, Karaimų gatvėje, aikštelėje prie Galvės ežero vėl bus galima pamatyti pulką merginų. Vairuojančios moterys čia varžysis jau antrame „Moterų slalomo“ etape, kurį rengia viena aktyviausių automobilių bendruomenių Lietuvoje – „Subaru“ klubas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Andriaus Lauciaus nuotr.
Temos: 1 Slalomas

Šis renginys organizuojamas jau trejus metus iš eilės ir pasižymi vienu išskirtiniu bruožu. Prie vairo – tik moterys. Tiesa, organizatoriai čia laukia ir vyrų, kurie galės talkinti savo damoms patarimais, kaip geriau įveikti vieną ar kitą atkarpą bei nepasiklysti trasoje.

Renginį organizuojančio „Subaru“ klubo atstovai tikina, kad moterų slalomo tikslas – suburti vairuojančias moteris į draugišką bendruomenę, skatinti vairavimo įgūdžių tobulinimą ir saugų vairavimą, paraginti moteris aktyviau dalyvauti autosporto renginiuose.

VIDEO: „Moterų slalomo“ pirmasis etapas

Kaip ir ankstesniame etape, dalyvės bus suskirstytos į tris klases: „Subaru“, „Svečių“ ir „Sport“ bei varžybų metu turės įveikti dvi „veidrodines“ trasas. Vienu metu trasoje startuos iškart po dvi dalyves, todėl bus galima aiškiai įžvelgti vienos ar kitos merginos persvarą prieš oponentę.

Abi trasas joms reikės įveikti po tris kartus. Du geriausi vienos ir du geriausi kitos trasos įveikimo laikai bus fiksuojami kaip bendras rezultatas, lemsiantis galutinę poziciją.

Andriaus Lauciaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Lauciaus nuotr./Varžybų akimirka

Visos merginos trasoje kovos dėl „Liqui Moly“ taurės, o įgaliotas „Subaru“ markės automobilių atstovas – „JMA centras“ įsteigė specialų prizą „Subaru“ klasei.

Nugalėtojos lauks savaitgalis su naujuoju „Subaru Levorg“ automobiliu, pilnu degalų baku.

Atskirose automobilių klasėse dalyvių asmeniniai taškai etapo varžybose bus skaičiuojami pagal taškų lentelę ir sumuojami. Teisę varžytis metinėje įskaitoje gauna tik tos dalyvės, kurios dalyvavo dviejuose etapuose.

Organizatorių nuotr./„Moterų slalomo“ antrasis etapas
Organizatorių nuotr./„Moterų slalomo“ antrasis etapas

Numatyta, kad pirmas automobilis trasoje pasirodys 11 valandą. Organizatoriai kviečia ir žiūrovus, kuriems šis reginys nieko nekainuos.

Daugiau informacijos apie „Moterų slalomą“ galite rasti www.subaruklubas.com ir „Facebook“ renginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius