Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 30 /17:19

„Formulė 1“ Austrijos GP kvalifikacija: S.Vetteliui teko uostyti abiejų „Mercedes“ keliamas dulkes

Šeštadienį, 16 val. Austrijos Spielbergo „Red Bull Ring“ trasoje į mūšį dėl „pole“ pozicijos sekmadienio lenktynėse stojo F1 pilotai. Po permainingos kovos ją iškovojo Valteris Bottas („Mercedes“). Tai – pirmoji suomio iškovota „pole“ pozicija šį sezoną ir penktoji karjeroje. Antras liko jo komandos draugas L.Hamiltonas. S.Vettelis – tik trečias. Galiausiai vokietis dar gavo trijų startinių pozicijų baudą. Žemiau pateikiame kvalifikacinių važiavimų eigą.
F1 kvalifikaciją Austrijos GP laimėjo Valtteris Bottas
S.Vettelis Austrijos GP / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio treniruotėje greičiausias – S.Vettelis

Šeštadienio treniruotėse greičiausias buvo Sebastianas Vettelis („Ferrari“). Jis aplenkė „Mercedes“ pilotus Lewisą Hamiltoną ir Valtterį Bottą. Visi lyderiai važiavo ultraminkštosiomis padangomis. S.Vettelio laikas – 1 min. 04,070 sek.. Jis yra 0,1 sek. geresnis už rezultatą, kurio pernai pakako „pole“ pozicijai iškovoti.

Po nesėkmės Prancūzijoje S.Vetteliui (131 tšk.) labai svarbu vėl pradėti vytis absoliučioje čempionato įskaitoje pirmaujantį „Mercedes“ pilotą Lewisą Hamiltoną (145 tšk.). Ar pavyks?

Be abejo, nereikėtų nuvertinti ir „Red Bull“ pilotų. Tiesa, Maxas Verstappenas šeštadienio treniruotes baigė anksčiau, nei planavo dėl techninių gedimų.

Kvalifikacija, pirmas etapas Q1

Spielbergo trasa pasižymi gana aukštais kelkraščio „kerbais“. Tad, važiuojant netiksliai, čia nesunku apgadinti važiuoklę ar sparną.

Trasos temperatūra 35,5 laipsnių, oro temperatūra 24,6 laipsnių Celsijaus.

Dauguma komandų startuoja violetinėmis ultraminkštosiomis („ultrasoft“) padangomis. Tačiau „Ferrari“ renkasi raudonas „supersoft“.

Nežinia, ar dėl padangų pasirinkimo, V.Bottas ir L.Hamiltonas pirmąją Q1 dalį greitesni už „Ferrari“ pilotus. Į kovą įsiterpia M.Verstappenas (ilgą laiką jis demonstruoja ketvirtą rezultatą) ir nustumia S.Vettelį į penktą poziciją.

Pačioje pabaigoje Charles Leclercas („Sauber“), pretenduojantis užimti Kimio Raikonneno vietą „Ferrari“, išlekia iš trasos. Iš 20 pilotų Q2 važiuos tik 15.

Q2 važiavimas

„Mercedes“ padangas keičia kietesnėmis „supersoft“. Tą patį daro ir „Red Bull“. Tuo tarpu S.Vettelis ir K.Raikkonenas važiuoja minkštesnėmis „ultrasoft“.

Tačiau „Ferrari“ kol kas nė iš tolo nekvepia pergale. K.Raikkonenas per radiją praneša, kad trasa po truputėlį vėsta.

Monitoriai rodo, kad didžiausią greitį trasoje išvystė L.Hamiltonas – 321,8 km/val.

Baigiantis Q2 važiavimams ultraminkštųjų padangų privalumais pasinaudoja ir S.Vettelis. Jis šauna į pirmą vietą, Lewisą palikdamas antroje. Laukia trečioji kvalifikacijos dalis, kurioje varžysis tik 10 pilotų.

Išaiškinę nugalėtoją Q3 važiavimai

Violetinėmis utraminkštosiomis padangomis važiuojantis V.Bottas pagerina trasos įveikimo rekordą – 1 min. 3,264. L.Hamiltoną iš antros pozicijos netrukus išstumia K.Raikkonenas. S.Vettelis kol kas septintas. Romainas Grosjeanas („Haas“) tvirtai laikosi ketvirtoje pozicijoje, paskui save laikydamas abu „Red Bull“ pilotus.

Paskutiniame rate vėl spusteli V.Bottas dar kartą gerindamas trasos įveikimo rekordą. Jis laimi „pole“ poziciją. Antras – kitas „Mercedes“ pilotas L.Hamiltonas. S.Vettelis – tik trečias.

Po finišo kalbintas V.Bottas sakė, kad sekmadienį tikisi sklandaus starto ir pergalės. „Aš esu alkanesnis pergalių už bet kurį kitą lenktynininką šioje trasoje“, – sakė suomis.

Bauda Sebastianui Vetteliui

Tačiau tuo Sebastiano Vettelio nemalonumai nesibaigia. Jam skirta trijų startinių pozicijų bauda už incidentą, kai sutrukdė Carlosui Sainzui („Renault“). Pats „Ferrari“ lenktynininkas sakė nematęs varžovo, nes ruošęsis nuvažiuoti greitą ratą.

Tai reiškia, kad iš trečios pozicijos startuos Romainas Grosjeanas („Haas“).

Charlesas Leclercas „Sauber“, finišavęs 12-as, gavo penkių startinių pozicijų baudą, nes važiavo pakeista pavarų dėže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius