Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės 1“ kvalifikacija M.Verstappeno gimtinėje: „Red Bull“ ir švenčia, ir slepia nusivylimą

Nyderlanduose, Zandvoorte, šeštadienį prasidėjo kvalifikaciniai „Formulės 1“ važiavimai. Po nestandartinių lenktynių Belgijoje, kai dėl lietaus „tikros“ lenktynės taip ir neįvyko, Nyderlanduose laukiame aštrios kovos. C.Sainzo avarija trečiojoje treniruotėje ir abiejų „Williams“ paslydimai kvalifikacijoje – puiki iliustracija, kad laukia įdomios lenktynės.
Kvalifikaciją Nyderlanduose laimėjo Maxas Verstappenas
Kvalifikaciją Nyderlanduose laimėjo Maxas Verstappenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

15min jau rašė, kad „Alfa Romeo“ komandoje COVID-19 susirgusį K.Raikkoneną pakeitė Robertas Kubica.

O jau penktąją kvalifikaciją per šešias pastarąsias lenktynes laimėjo Maxas Verstappenas. Tačiau Sergio Perezui nesisekė.

Q3: M.Verstappenas ir L.Hamiltonas tilpo į 1:09 min!

Publika ovacijomis pasitiko pirmą greitą Maxo Verstappeno ratą (1:08,923). Jis rezultatą dar kartą pagerino paskutiniajame rate – 1:08,885 min. Pabaigoje dar pagreitėjęs L.Hamiltonas atsiiko 0,038 sek. Trečias – kitas Mercedes pilotas V.Bottas. Taigi komanda galės strateguoti. Penketuką užbaigė P.Gasly, Ch.Leclercas.

Q2: M.Verstappenas iššovė iškart

M.Verstappenas jau pirmajame rate su minkštomis padangomis (vengdamas spūsties) iš karto užfiksavo labai greitą ratą – 1:09,071 min.

Lyderių trejetukas šiame minkštų padangų važiavime – M.Verstappenas, Ch.Leclercas, P.Gasly. Nustebino į dešimtuką tilpęs A.Giovinazzi (Alfa Romeo). Atkrito ir į Q3 nepateko G.Russelas, L.Strollas, L.Norrisas, N.Latifi, Y.Tsunoda.

G.Russelas persistengė. Posūkyje kiek per anksti akceleravo ir pametė automobilio galą. Toks manevras baigėsi smūgiu į padangų rietuvę. Gerai, kad smūgis buvo gana minkštas. Tiesa, likus 4 min. teisėjai sustabdė lenktynes, nes norėjo išvalyti trasą.

Tad paskutiniuose važiavimuose susidarė automobilių traukinukas į kurį G.Russelas jau nespėjo grįžti.

Tačiau dar vienas „Williams“ pilotas Nicolas Latifi padarė klaidą posūkyje. Stiprus smūgis galu į padangų atitvarus gali kainuoti ir pavarų dėžės keitimą. Sesija po šios avarijos nebepratęsta.

Q1: S.Perezo nesėkmė

Lenktynininkai daugybę kartų keitėsi pozicijomis. Galiausiai į TOP3 prasibrovė Ch.Leclercas, S.Sainzas, nustumdami pirmavusį M.Verstappeną į trečią poziciją.

Netikėta: iškrito S.Perezas, S.Vettelis, R.Kubica, M.Schumacheris ir, žinoma, N.Mazepinas.

„Mercedes“ pilotai startavo vidutinio minkštumo padangomis ir demonstravo gerus laikus. Tačiau bent pradžioje L.Hamiltonas nepagerino M.Verstappeno rezultato.

R.Kubica, spėjęs prisiminti įgūdžius ir visavertėje treniruotėje, balansavo ant TOP15 ribos. C.Sainzas net ir po avarijos atrodo gerai, telpa į TOP10. G.Russelas po dviejų sėkmingų „Williams“ lenktynių vėl demonstruoja puikią spartą. Akivaizdu, kad puikūs jo pasirodymai nebuvo atsitiktinumas. Ar kitąmet George'as Russelas vilkės „Mercedes“ aprangą?

Ši trasa reikli padangoms, taigi strategiškai antrąją kvalifikaciją reikėtų važiuoti būtent vidutinėmis padangomis, kad jomis būtų galima startuoti sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius