Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė 1“ Majamio stiliumi: būrys įžymybių ir tik vienas saugos automobilis

Pastaraisiais metais „Formulė-1“ išgyvena tikrą populiarumo sprogimą JAV. Dėl to atsiranda vis naujesnių „Grand Prix“, kaip kad šiandieninis Majamyje ar kitąmet debiutuosiantis etapas Las Vegase.
Davidas Beckhamas
Davidas Beckhamas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Daugelis įvardina „Netflix“ dokumentinį serialą „Drive to Survive“ kaip vieną esminių šio sporto populiarumo priežasčių. Prieš pat šį lenktynių savaitgalį buvo pranešta, apie „Netflix“ ir F-1 kooperaciją dar dviem sezonams – 5-am ir 6-am, kuriuose bus pasakojama apie 2022 ir 2023 metų čempionatus.

Na o sekmadienį – puiki Maxo Verstappeno („Red Bull“) pergalė. Olandui pavyko aplenkti abu „Ferrari“ pilotus Charlesą Leclercą ir Carlosą Sainzą, pakeliui užfiksuojant ir greičiausią lenktynių ratą.

Esminiai savaitgalio momentai

Precedento neturintis VIP personų skaičius padoke – Michelle Obama, Michael Douglas, George‘as Lucas, Davidas Beckhamas, Maluma, Pharrell Williams; taip pat F-1 legendos – Michaelas Andretti, Emersonas Fittipaldi, Jeanas Alesi.

Silpnoka trasos konfigūracija – tiesiog dirbtinai išgalvotas „parkavimo aikštelės kartodromas“.

Nauja trasa = daug klaidų = daug pozityvių netikėtumų (pvz. puiki 5-a Valtteri Botto („Alfa Romeo“) vieta kvalifikacijoje).

Vėl Carloso Sainzo („Ferrari“) klaida treniruotėse, vėl sudaužytas automobilis ir vėl prastas startas, įleidžiant Maxą Verstappeną į 2-ą poziciją.

Fantastiškas Fernando Alonso („Alpine“) startas, atkovojant 4 pozicijas (iš 11-os į 7-ą). Tačiau po finišo jis gavo 5 sek baudą ir smuktelėjo per 2 pozicijas.

Pakankamai nuobodžios lenktynės, išskyrus sumaištį, įneštą Lando Norriso („McLaren“) ir Pierre‘o Gasly („Alpha Tauri“) avarijos.

Paskutiniai dešimt lenktynių ratų, pasibaigus SC (saugos automobilio) fazei – daug smagių kovų.

Dar vienas Alexo Albono („Williams“) taškas.

Apmaudokos „komandinės“ avarijos tarp „Aston Martin“ ir „Haas“ pilotų – Lance‘as Strollis nepasidalino posūkio su Kevinu Magnussenu, o jo kolega Sebastianas Vettelis susidūrė su Micku Schumacheriu.

Po dviejų savaičių F1 vyks puikiai pažįstamoje Barselonos trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius