Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 08 /17:45

„Formulė 1“ Monzoje: liūdnos mišios S.Vetteliui, bet stulbinama „Ferrari“ pergalė savoje tvirtovėje

„Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas jau antros lenktynės iš eilės grasinosi lipti ant aukščiausio podiumo laiptelio, kitus du palikdamas didžiausiems konkurentams. Nes S.Vettelis sparta neprilygsta „Mercedes“ pilotams.
„Formulė 1“ Monzoje, Italijoje
„Formulė 1“ Monzoje, Italijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip ir nutiko: nors S.Vettelis dėl gautų baudų vilkosi antrajame dešimtuke, finišavo tik tryliktas „Ferrari“ pavyko triumfuoti savo namų trasoje, audringai palaikant gerbėjų jūrai (pirma namų pergalė nuo 2010 m.). Charlesas Leclercas bus nešiojamas ant rankų. Puikiu pasirodymu džiaugiasi ir „Renault“ pilotai. Už greičiausią trasos ratą papildomą tašką gavo L.Hamiltonas. Bendra čempionato pilotų lentelė po Italijos lenktynių atrodo taip:

Štai kaip atrodė triumfuojanti Monza:

Lenktynių eiga

Iš pradžių ir sekmadienio lenktynėse atrodė, kad Charlesas Leclercas „uždominuos“.

Juo labiau, kad S.Vettelis slidinėjo, karščiavosi. Už neleistiną manevrą (kai grįždamas po apsisukimo į trasą kliudė L.Strollą) iškart gavo 10 sek. sustojimo techninėje zonoje baudą. Vettelis krito į 19-tą vietą. K.Raikkonenas gavo tokią pačią baudą už tai, kad lenktynes pradėjo neteisingomis padangomis.

O nuo 21-ojo rato (iš viso važiuojami 53), po to, kai lyderiai pradėjo stoti „pituose“, į priekį išsiveržė V.Bottas ir D.Ricciardo.

Ypač arši kova užvirė dėl ketvirtos vietos tarp Ch.Leclerco ir L.Hamiltono – kartą britui teko net išvažiuoti iš trasos.

26/53. Leclercas ir Hamiltonas lenkia Ricciardo. Pirmas – kiek lėčiau važiuojantis Bottas.

28/53. V.Bottui sustojus techninio atarnavimo zonoje, lyderių rikiuotė atrodo taip: Leclercas, Hamiltonas, Ricciardo, Bottas, Hulkenbergas, Kvyatas.

Carlosas Sainzas po ratų keitimo iškart sustoja šalia trasos. Geltona vėliava. Mechanikai blogai prisuko ratą? Carlosui lenktynės baigtos.

31/53. D.Kvyatas (Toro Roso) išsuka iš trasos. Irgi po ratų keitimo. Vėl geltona vėliava. Gedimas variklyje.

36/53. L.Hamiltonas atakuoja Ch.Leclercą. Dar lenktynių pradžioje per radiją jis pagyrė varžovo greitį. Dabar nuo monakiečio atsilieka tik 0,4 sek. Gindamasis nuo Lewiso, Charlesas išlekia iš trasos, bet sugeba grįžti, apgadindamas priekinį sparną.

42/53. Kokia apmaudi L.Hamiltono klaida posūkyje... Jis nepataiko į trajektoriją, todėl į antrą poziciją praleidžia komandos draugą V.Bottą. Pnašu, kad Lewiso padangos jau nebe šviežios.

50/53. L.Hamiltonas stoja keisti padangų. Grįžta į trečią poziciją.

Finišas! Charlesas Leclecras atlaiko abiejų „Mercedes“ pilotų spaudimą ir užtikrintai laimi. Antras V.Bottas, trečias L.Hamiltonas. Toliau – abu „Renault“ pilotai D.Ricciardo ir N.Hulkenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius