-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 24 /09:18

„Formulės 1“ Australijos GP kvalifikacija: Lewisas Hamiltonas pagerino rekordą, kitas „Mercedes“ – sudaužytas

Australijoje, Melburne, šeštadieno rytą Lietuvos laiku prasidėjo pirmojo „Formulės 1“ šių metų etapo kvalifikaciniai važiavimai. „Red Bull“ tikėjosi šlapios kvalifikacijos, nes tik tokiu atveju Maxas Verstappenas ir Danielis Ricciardo žadėjo lipti ant kulnų „Mercedes“. Tačiau šeštadienį popiet (Lietuvoje buvo 8 val. ryto) trasa jau buvo išdžiūvusi, švietė saulė, vyravo 24 laipsnių temperatūra. Taigi Lewisą Hamiltoną lydėjo sėkmė.
Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Naujoji F1 TV platforma kol kas lenktynių netransliuoja. Jas galima žiūrėti per RTL arba „Viasat Motor“ kanalus.

Prieš metus geriausią laiką kvalifikacijoje pademonstravo būtent Lewisas Hamiltonas. O šeštadienio trečiosios treniruotės metu (džiūstant trasai po lietaus), važiuodamas „slick“ tipo padangomis, geriausią reultatą pasiekė Sebastianas Vettelis.

Trečiosios treniruotės rezultatai
Trečiosios treniruotės rezultatai

Pirmasis važiavimas: Q1

Tačiau per kvalifikaciją viskas prasidėjo iš naujo. Pirmojo važiavimo metu į priekį išsiveržė „Ferrari“ pilotai K.Raikkonenas (1:23,616) ir S.Vettelis. Tačiau jau 11-ąją minutę beveik analogiškus rezultatus demonstravo „Mercedes“ pilotai. Jiems įkandin didele sparta sekė abu „Red Bull“ lenktynininkai – Danielis Ricciardo ir Maxas Verstappenas. Na, lyg ir nieko netikėto? Likus 5 minutes važiuoti Q1, L.Hamiltonas (violetinės padangos) spurtavo (1:22,824), už nugaros palikdamas K.Raikkoneną. Gal taip ilgai šildė padangas?

Wikimedia Commons iliustr./„Formulės 1“ padangos (2018)
Wikimedia Commons iliustr./„Formulės 1“ padangos (2018)

Tuo metu F.Alonso stovi boksuose. Vėliau vėl pajuda. Štai taip atrodo penkių nelaimėlių penketukas – jiems kvalifikacija jau baigta:

Po Q1 iškritę lenktyninnkai
Po Q1 iškritę lenktyninnkai

Antrasis kvalifikacijos etapas

Dauguma lenktynininkų tęsia kvalifikaciją violetinėmis „ultrasoft“ padangomis. Trumpam į priekį išsiveržusį Kimį Raikkoneną po minutės savo rezultatu vėl lenkia pernykštis F1 nugalėtojas Lewisas Hamiltonas (1:22,051). Kol kas jokių siurprizų: kova vyksta tarp keturių „Mercedes“ ir „Ferrari“ pilotų.

Tarsi patvirtindamas teiginį, kad kova tarp „Ferrari“ ir „Mercedes“ tęsis ir šį sezoną, Sebastianas Vettelis iššauna paskutiniame Q2 rate ir pakyla į pirmąją vietą kvalifikacinėje lentelėje.

Q2 rezultatai
Q2 rezultatai

Trečias etapas: V.Bottas patyrė avariją

Sebastianas pastarąjį kartą pole poziciją buvo iškovojęs Meksikoje 2017 m. Ar pasiseks Melburne?

Kol apie tai diskutavo sirgaliai, pačioje Q3 pradžioje V.Bottas sudaužo savo „Mercedes“, trenkdamasis į sieną. Incidento metu lenktynininkui niekas netrukdė, jis pats nesuvaldė automobilio posūkyje, užsiskersavo, slydo. Jam kvalifikacija baigta, mechanikai turės paplušėti. Tuo tarpu lenktynės stabdomos, iškelta raudona vėliava.

Po komandos draugo nesėkmės Lewisas Hamiltonas mina dugnais ir demonstruoja puikų laiką – 1:22,051. Sebastianas Vettelis jam neprilygsta – lėtesnis 0.034 sek. Toliau rikiuojasi Maxas Verstappenas („Ferrari“) ir Danelis Ricciardo („Red Bull“). Pirmą ir trečią vietą skiria tik 0.061 sek. Kokia įtempta kova!

Lewisas demonstruoja čempiono charakerį – paskutiniame rate pasiekia savo trasos rekordą ir iškovoja jau septintą pole poziciją iš eilės karjeroje– 1:21,164.

Antras – Kimi Raikkonenas, trečias – Sebastianas Vettelis.

F1 kvalifikacija Melburne, galutiniai rezultatai
F1 kvalifikacija Melburne, galutiniai rezultatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius