-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės 1“ organizatoriai nutraukė sutartį su Rusijos TV, N.Mazepinas reikalauja kompensacijos

„Spec. operacija“ prieš Ukrainą bombarduojančią Rusiją autosporte nesibaigia. „Formulės 1“ organizatoriai nutraukė lenktynių transliacijų sutartį su Rusijos TV kanalu „Match TV“.
Skandalu savo karjerą F1 pradėjęs Nikita Mazepinas
Skandalu savo karjerą F1 pradėjęs Nikita Mazepinas / „Scanpix“ nuotr.

F1 lenktynės Rusijoje buvo transliuojamos nuo 1992 m.

F1 organizatoriai taip pat panaikino galimybę stebėti lenktynes per interneto TV – funkcija Rusijos teritorijoje neveiks. Pirmosios lenktynės, primename, jau kovo 20 d. Bahreine.

Rusai reikalauja finansinių kompensacijų

„Formulės 1“ organizatoriai, nutraukę sutartį su Rusijos GP Sočyje rengėjais „Rosgonki“, sulaukė protestų ir finansinių reikalavimų.

Rusijos GP rengėjas teigia, kad jau buvo investavęs į šių metų lenktynių Sočyje organizavimą. Tarkime, pardavęs bilietus, už kuriuos dabar turės grąžinti žiūrovams pinigus.

„Rosgonki“ vadovas A.Titovas teigia, kad yra pasipiktinęs, nes sutartis su Rusija nutraukta vienašališkai. Neva iš pradžių buvo svarstoma tiesiog nerengti varžybų Sočyje dėl „Force Majeure“. Tokia išlyga sutartyje numatyta. Tačiau visiškas sutarties nutraukimas, reiškiantis, kad bent jau artimiausiu metu lenktynės nebus rengiamos nei Sočyje, nei naujoje St.Peterburgo trasoje, Rusijos atstovams buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Analogiškai elgiasi ir vietos „Haas“ komandoje netekęs Nikita Mazepinas. Jis Rusijos žiniasklaidoje nevengia aštresnių pasisakymų apie komandą, „kuri nenorėjo įsiklausyti į rusų argumentus“. N.Mazepinas teigia, kad daugiau niekada nenorės grįžti į „Haas“. Tik klausimas, ar jį kas nors ten kvies?

Beje, ir pats lenktynininkas, ir jo tėtis, „Uralkali“ savininkas ir buvęs komandos rėmėjas, yra patekęs į oligarchų sąrašą, kuriems taikomis ES sankcijos.

„Uralkali“ spaudos tarnyba teigia, kad reikalaus iš „Haas“ kompensuoti nuostolius, patirtus dėl nutrauktos rėmimo sutarties. Primename, kad dar testų Barselonoje metu nuo „Haas“ bolido dingo ir Rusijos vėliavos spalvos, ir „Uralkali“ reklamos. Vėliau sutartis nutraukta oficialiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius