-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 28 /18:21

Kupina avarijų „Formulė 1“ Vokietijoje: S.Vettelis stebuklingai prisikėlė, laimėjo M.Verstappenas

Šio sekmadienio „Formulės 1“ Vokietijos GP etapas Hockenheimo trasoje – kupinas intrigos. Ir nors, L.Hamiltono žodžiais tariant, lietus palankesnis „sidabrinėms strėlėms“ nei alinantis karštis, „Mercedes“ tai buvo tragiškai blogos varžybos. Situacija nekasdieniška: „Ferrari“ pilotas S.Vettelis startavo iš rikiuotės galo dvidešimtas, o finišavo 2-as. L.Hamiltonas finišavo paskutinis iš nesudaužiusių automobilius... O podiumas atrodė šiek tiek nekasdieniškai. Nors viskas galėjo būti ir dar netikėčiau, jei ne S.Vettelio spurtas pabaigoje.
Lietinga „Formulė 1“  Vokietijos GP: L.Hamiltonas
Lietinga „Formulė 1“ Vokietijos GP: L.Hamiltonas / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynių eiga

Finišas

Maxas Verstappenas ("Red Bull") užtikrintai laimi. Antras - Sebastianas Vettelis ("Ferrari"). Trečias - Daniilas Kviatas ("Toro Rosso"). Beje, Daniilui šiąnakt žmona pagimdė dukrelę, taigi dviguba šventė.

Beprotiškos lenktynės, kuriose nugalėjo padangų keitimo strategija. Būtent M.Verstappenas pirmasis užsidėjo ne minkštas, o intermediate vidutinio minkštumo padangas.

O lyderiai - L.Hamiltonas bei V.Bottas dar ir darė daugiau klaidų slidžioje trasoje. automobilius sudaužė V.Bottas, Ch.Leclercas, N.Hulkenbergas, taip pat pretendavęs į podiumą.

62/64

S.Vettelis aplenkia ir L.Strollą ir D.Kviatą. Jis jau 2-as! Fantastika. P.Gasly pačioje pabaigoje nubalnoja automobilio nosį, lenktyniauti nebegali.

60/64

Vettelis aplenkia Sainzą ir jau ketvirtas (startavo 20-as). L.Hamiltonas paskutinis 14-as.

57/64

V.Bottas trenkiasi į atitvarus ir nusilaužia priekinį ratą. Katastrofa „Mercedes“ komandai. Podiumo nebus.

Paskui saugos automobilį važiauoja Verstappenas, Kviatas, Strolis, Dainzas, Vettelis. Įdomi bus nugalėtojų pakyla...

55/64

V.Bottas (P4) bando lenkti L.Strollą, bet nesėkmingai. Pirmauja M.Verstappenas, antras – D.Kviatas.

54/64

Lewisas Hamiltonas išslysta iš trasos, apsisuka. Vos neatsitrenkia į barjerus. Bet grįžta į trasą P13. Ir stoja pituose.

49/64

Albonas lenkia Magnusseną, o Vettelį spaudžia ir lenkia Gasly. Bet Sebastinas Vettelis atsigriebia, jis vėl P7, o L.Hamiltonas – P12.

47/64

Padangų keitimo varžybas pradeda lyderiavęs M.Verstappenas. Į techninio aptarnavimo zoną suka paeiliui beveik visi lyderiai, taip pat ir L.Hamiltonas.

TOP 5 gana netikėtas: Verstappenas, Strollas, Kviatas, Bottas, Sainzas. Kokios beprotiškos lenktynės.

40/64

Nico Hulkenbergo avarija! Paskutiniame posūkyje jo „Renault“ išslysta į „čiuožyklą“ šalia trasos ir trenkiasi į reklaminius skydus. Gaila, Nico puikiai važiavo, gal net pretendavo į podiumą.

Prieš tai išslydo K.Raikkonenas, bet viskas baigėsi gerai.

38/64

Nico Hulkenbergas (Renault) važiuoja trečias. Bet mandagiai praleidžia į priekį iš pradžių V.Bottą, vėliau L.Hamiltoną. Pirmas – M.Verstappenas.

34/64

L.Hamiltonui – 5 sek. bauda už incidentą pitlane.

30/64

Kol V.Bottas keičia padangas minkštomis, jį aplenkia Maxas Verstappenas, važiuojantis vidutinio minkštumo. Geri šansai „Red Bull“. Rikiuotė paskui saugos automobilį: Verstappenas, Hulkenbergas, Bottas, Albonas, Hamiltonas, Sainzas, Raikkonenas, Vettelis, Gasly, Giovinazzi.

29/64

Ch.Leclerco kritinė klaida. Jis išslysta ir trenkiasi į barjerus. Pirmoji vieta ir podiumas jam jau nepasiekiami. Lenktynės baigtos, nes automobilis nejuda. Pernai taip pat sudužo S.Vettelis.

Bottas kol kas pirmas.

Bet tokią pačią klaidą padaro ir lyderiu vėl tapęs L.Hamitonas. Bet jis gli važiuoti, reikia tik pakeisti priekinį sparną. Tuo pačiu keičiamos ir padangos. Prarasta daug laiko.

28/64

Lando Norrisui lenktynės baigtos. Dingo jo McLaren trauka. Geltona vėliava. Tuo naudojasi Ch.Leclercas ir keičia padangas minkštomis. Jis aplenkia L.Hamiltoną, taip pat užsukusį keisti padangų šiek tiek pavėluotai.

26/64

M.Verstappenas renkasi vidutinio minkštumo padangas medium. Rizikuoja, labai rizikuoja, jei vėl pradės lyti. Iškart tą patį daro ir V.Bottas, nors Maxas ir apsisuka trasoje.

20/64

C.Sainzas (McLaren) trasoje apsisuka ir vos išvengia smūgio į sieną. Krenta į 14-ą vietą.

Trasa sausėja, bet sinoptikai vėl žada lietų. Bet K.Magnussenas renkasi minkštas soft padangas. Jam įkandint slikus renkasi ir S.Vettelis.

15/64

„Renault“ mechanikai griebiasi už galvų. D.Ricciardo lenktynės baigtos, variklis apsipylė dūmais. Virtulaus saugos automobilio fazė. Keisti padangų stoja Leclercas ir Hulkenbergas.

Trasoje labai slidu. M.Verstappenas slysteli bandydamas nesėkmingai lenkti V.Bottą.

Ch.Leclercas (P4) labai greitas, jo rato laikas geresnis už L.Hamiltono.

7/64

„Ferrari“ gauna baudą už tai, kad Leclercas pituose nepraleido Grosjeano. Bet pats pilotas nebaudžiamas.

L.Hamiltonas nuvažiuoja greičiausią ratą. Už jo – V.Bottas, M.Verstappenas, Ch.Leclercas, N.Hulkenbergas. Dėl P6 kapojasi K.Magnussenas su K.Raikkonenu. O jų klaidomis bando naudotis S.Vettelis (P8). Bet K.Magnussenas stoja keisti ratų, S.Vettelis kyla į P7.

3/64

S.Vettelis jau 13-tas, startavęs iš 20-os. S.Perezas („Racig point“) išlekia iš trasos, trenkiasi į sieną. Geltona vėliava, saugos automobilis trasoje. Tuo naudojasi S.Vettelis lietaus padangas keičiantis intermediate. Stoja ir L.Hamiltonas. V.Bottas, M.Verstappenas. Tuo metu Kevinas Magnussenas išsiveržia į antrą vietą. Laikinai. Jį iškart lenkia Bottas, Verstappenas, vejasi Leclercas. Aplenkia ir Hulkenbergas.

1/64

M.Verstappenas pramiega startą. Jį aplenkia K.Raikkonenas.

Prieš startą dauguma lenktyninkų kartoja: dėl šlapios dangos lenktynių pirmieji ratai bus labai sudėtingi: blogas matomumas ir blogas sukibimas su trasa. Trasoje yra vandens, kyla akvaplanavimo pavojus. Todėl tikėtinos klaidos ir padangų keitimo strategijos.

Bendra įskaita prieš Vokietijos GP

1. L.Hamiltonas – 223 taškai. 2. V.Bottas – 184. 3. M.Verstappenas – 136. 4. S.Vettelis – 123. 5. Ch.Leclercas – 120. Visa lentelė.

Be galo nesėkminga „Ferrari“ kvalifikacija

Sunku prisiminti kitą atvejį, kai abu „Ferrari“ bolidai sugedo per kvalifikaciją. S.Vettelis dėl turbinos gedimo apskritai negalėjo užfiksuoti jokio kvalifikacijos laiko. O Ch.Leclerco automobilis dėl degalų tiekimo sistemos problemų nuduso prasidedant lemiamai Q3 kvalifikacijos stadijai.

Todėl starto pozicijų pirmose eilėse tarsi šachmatų lentoje išsidėliojo „Mercedes“ ir „Red Bull“ pilotai: L.Hamiltonas, M.Verstappenas, V.Bottas ir P.Gasly.

Kova bus įdomi ir rikiuotės viduryje, nes prieš Ch.Leclercą (P10) startuoja N.Hulkenbergas, S.Perezas, C.Sainzas, R.Grosjeanas ir K.Raikkonenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius