Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiausiųjų lenktynininkų paieškos keliasi į Druskininkus

Prieš savaitę tarp Vilniaus ir Kauno pasibaigė pirmą kartą organizuotas „DHL Rally Elektrėnai“, kurio greičio ruožuose vykusiose kovose užsimezgė netikėta intriga – lūžus šakei ralio nebaigė Lietuvos automobilių ralio čempionate pirmavęs Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku, o nugalėtojų taurę kėlė brolių Vaidoto ir Žygimanto Žalų ekipažas. Taigi, likus vos vienam čempionato etapui, kuris po 11 dienų startuoja Dzūkijoje, taip ir neaišku, kas – V.Švedas, V.Žala, o gal Ramūnas Čapkauskas galės metus, iki kito „Rally Classic Druskininkai“, pelnytai save vadintis greičiausiu Lietuvos ralio lenktyniniku.
„Rally Classic“ akimirka
„Rally Classic“ akimirka / Pauliaus Sviklo / 15min nuotr.

Ralio organizatorius Jonas Balčiūnas taip pat tikisi atkaklios kovos Dainavos krašto giriomis nusidriekusiomis trasomis, tačiau kartu pripažįsta, kad paskutinio LARČ etapo organizavimas verčia nemenkai pasukti galvas visam ralio organizaciniam komitetui.

„Paskutinis etapas savyje slepia ne tik klausimą, kas taps Lietuvos čempionu, tačiau verčia nerimauti organizatorius, ar praėjus šešiems etapams, sportininkams liks biudžete pinigų važiuoti ir paskutiniajame“, – kalbėjo J.Balčiūnas.

„Rally Classic“ varžybų organizatorių nuotr./„Rally Classic“ varžybos
„Rally Classic“ varžybų organizatorių nuotr./„Rally Classic“ varžybos

Žvilgtelėjus į ralio dalyvių sąrašą aišku viena – visi, kurie pasiryžę kovoti iki galo, kad taptų čempionais, šiame ralyje važiuos, o tai verčia į sekundžių karą įsitraukti ir kitus ralio lenktynininkus, kurie nori stovėti vienoje rikiuotėje su tais, kurių ralio bolidai vieni pirmųjų įveikia greičio ruožus.

Prisiminus praėjusius keturis „Rally Classic Druskininkai“, galime tik spėti, jog nugalėtojo karūną labiausiai užsidėti norės V.Švedas, kuris šiame ralyje jau triumfavo du kartus, tačiau Dzūkijos apylinkėse vykstantis ralis ypatingas tuo, kad ne kartą tapo naujų Lietuvos ralio žvaigždių suspindėjimo vieta. Praėjusiais metais jį netikėtai laimėjo brolių Žalų ekipažas, prieš dvejus metus čia nugalėtojų šampano purslais mėgavosi Giedrius Notkus.

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Rally Classic“ akimirka
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Rally Classic“ akimirka

„Galime sakyti, kad tai atsitiktinumas, tačiau pažvelkime, kokį stabilų ir užtikrintą tempą čempionate demonstruoja V.Žala, kuris atkakliai braunasi pirmosios vietos link“, – ralio istorijos puslapius mintimis vartė J.Balčiūnas. Ne išimtis ir G.Notkus. Po pergalės Druskininkuose jis sėkmingai pasirodė ir Estijoje vykusiame ralyje. 

Šįkart startas pirmajam ralio automobiliui bus duotas Lazdijų apylinkėse, vėliau sportininkai grįš prie kurortinių Druskininkų, kur 21 val., papuošę savo automobilius papildomais žibintais, sportininkai stengsis pademonstruoti savo sugebėjimus specialiame naktiniame greičio ruože, kuris vyks beveik toje pačioje vietoje, kaip ir praėjusiais metais. Tiesa, ralio gerbėjai turėtų nenustebti pamatę lenktynių trasa skriejantį automobilį be įprasto sportiniams automobiliams variklių paukšėjimo. Pirmieji trasą įveiks elektromobiliai.

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Rally Classic“ akimirka
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Rally Classic“ akimirka

Jau šią savaitę bus paskelbti greičio ruožų ir tinkamiausių vietų stebėti jubiliejinį „Rally Classic Druskininkai“ žemėlapiai. Beje, ralio organizatoriai, kiekvienam įsigijusiam ralio pasą, žada staigmenų. „Druskininkų ralis švenčia savo penktąjį gimtadienį. Šventinio torto mes nenorime valgyti vieni“, – šypsodamasis sako J.Balčiūnas. Visi ralio pasai dalyvaus loterijoje, kurioje pralaimėjusiųjų nebus, o prizus ralio sirgaliai galės atsiimti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Druskinininkų centre.

Juk jie žvyrkeliais, kuriais neretas mūsų važiuojame itin atsargiai, lekia 200 km/val. greičiu. 

„Šiemet visus – lenktyninikus, ralio gerbėjus ir druskininkiečius sieksime suburti bendroje šventėje prie apdovanojimų pakylos, kad gerbėjai galėtų pamatyti lenktynininkus, kurie verti išskirtinės pagarbos, paprašyti jų autografo, nusifotografuoti. Juk jie žvyrkeliais, kuriais neretas mūsų važiuojame itin atsargiai, lekia 200 km/val. greičiu. Patikėkite, suvaldyti tokiu greičiu lekiančią techniką sugeba tik išskirtinės asmenybės“, – pagyrų lenktynininkams negailėjo J.Balčiūnas. 

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Rally Classic“ akimirka
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Rally Classic“ akimirka

Apdovanojimų ceremonija taip pat žada būti įspūdinga. „Mes norime parodyti ir tuos žmones, kurie važiuoja silpnesniais automobiliais, todėl organizuosime du nugalėtojų podiumus – ant vieno rikiuosis galingiausius, keturiais ratais varomus automobilius vairuojantys sportininkai, ant kito – važiuojantys dviem ratais varomų automobilių klasėje“, – pasakojo J.Balčiūnas.

LARČ dalyvaujančių lenktyninikų kovos dėl čempiono titulo prasidės spalio 2 – ąją, o čempionas bus aiškus jau spalio 3 – iąją Druskininkų širdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius