-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvos autokroso čempionato etapą Uoginiuose atvyksta šiemet rekordinės pajėgos

Jau artėjantį sekmadienį, rugpjūčio 1-ą dieną Kupiškio rajone, Uoginių autokroso trasoje įvyks antrasis šių metų Lietuvos automobilių kroso čempionato ir pirmenybių etapas, kurį organizuoja „Kupiškio auto-moto sporto klubas“ su Sauliumi Valiuku priešakyje. Varžybos sulaukė seniai regėto dalyvių dėmesio. Paraiškas čia pateikė šiemet rekordinis dalyvių skaičius – 67 sportininkai, lenktyniausiantys aštuoniose klasėse, rašoma pranešime.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Klasėje „Mini Buggy“, kurioje varžosi patys mažiausi lenktynininkai, registruoti net septyni dalyviai. Be jokios abejonės, čia ir vėl galima tikėtis aršiausios kovos tarp Dungveckių ir Pilipavičių šeimų atstovų, kadangi būtent šios pavardės nuolat figūruoja, kai kalba pasisuka apie prizines pozicijas.

„Junior 1000“ klasė neabejotinai suspindės visu savo grožiu. Čia lenktynių dramą kurs penki dalyviai, kurių gretose – dvi merginos. Skaistė Prašukaitė bei Raminta Jankauskaitė varžysis su Matu Zavarskiu, Ignu Petreikiu bei svečiu iš Latvijos Dainiu Zemnieku.

„Super 1600“ klasėje varžyboms registruoti devyni dalyviai, kurie visi keliaus į vieną pogrupį. Tai reiškia, kad trasoje bus išties ankšta, o lenktynininkai jau nuo pat pirmosios kvalifikacijos kovos dėl kiekvieno trasos metro. Favoritus šioje klasėje išskirti sunku, kadangi autokrose dažnai nutinka įvairių staigmenų, tačiau potencialiais taurių rinkėjais čia galima įvardyti Tomą Skrodenį, Eriką Narbutą, Žydrūną Šarkūną bei Robertą Steniulį.

„Super 2000“ klasėje jau prireiks dviejų pogrupių, kadangi čia paraiškas pateikė net 13 dalyvių. Šioje klasėje galima tikėtis didžiausios dramos, mat patys greičiausi dalyviai iš abiejų pogrupių susitiks finale. Pirmasis etapas Ukmergės „Viada“ trasoje parodė, kad šiemet į aukščiausias pozicijas yra nusitaikę Edvinas Miknius, Arnas Kanapeckas, Martynas Pikčilingis. Tačiau staigmenų gali pateikti ir tie, kuriems pirmame etape nebuvo lemta žengti ant pjedestalo dėl techninių ar kitų problemų. Vieni tokių – savo greitį praeityje jau ne kartą įrodę Justinas Mikalauskas ar Laurynas Paulauskas.

Išties gausi Uoginiuose bus ir „SuperCars“ klasė. Kiekvienas iš šios rikiuotės automobilių turi mažiausiai kelis šimtus arklio galių, todėl sekmadienį čia bus galima išgirsti pačią gražiausią variklių ir išmetimo sistemų simfoniją. Ši „bombų“ klasė yra viena iš labiausiai nenuspėjamų, kadangi ne retai itin galingus bolidus vairuojantiems sportininkams koją pakiša techninės problemos ar susidūrimai.

Tačiau dalyvių sąraše esančios pavardės byloja apie tai, kad dramos sekmadienį bus labai daug. Vytautas Valukonis su „Mitsubishi Lancer EVO“, „Volkswagen Golf R32“ apsiginklavę Paulius Šniukas ir Ramūnas Zabiela, galios užtaisą „Volkswagen Golf MK2“ atsivežantis Andrius Luščiauskas, abejingų savo važiavimu ir išskirtinės išvaizdos antrosios serijos „Golfu“ nepaliekantis Steponas Jančauskis. Tai tik keli pretendentai į prizininkų gretas, tačiau nėra jokios abejonės, kad ši klasė bus ta, dėl kurios žiūrovai dar ilgai prisimins šias lenktynes Uoginiuose.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

„Buggy 1600“ klasę galima vadinti čempionų lenktynėmis, kadangi čia kone pusę rikiuotės sudaro šios klasės čempionai, šį titulą iškovoję ankstesniuose sezonuose. Jų gretose ir Europos automobilių kroso čempionato etapuose ne kartą sublizgėjęs mūsų tautietis Tautvydas Urba. Jam pirštinę Uoginiuose mes autokroso vilkas bei sporto meistras Saulius Žunda, čempiono vardu pasigirti galintis Kęstas Krakys, kartais sėkmės stokojantis, bet visuomet konkurencingas Andrius Lugauskas ir pergalių ištroškę Robertas Janulis bei Laurynas Petraška.

Lietuvos autokroso pirmenybių klasėje 1600 taip pat prognozuojama ne ką mažiau intriguojanti kova. Čia registruoti šeši dalyviai, o potencialūs kandidatai į lyderių trejetuką – Gražvydas Kiela, Osvaldas Pukėnas, Dainius Stapulionis. Tačiau žiūrovai turėtų įsiminti ir Audriaus Krago pavardę, kadangi jis pirmame etape iškovojo antrąją vietą.

Pirmenybių klasėje 2000 pasirodys net 11 dalyvių. Čia kaip visuomet lenktynės bus itin aštrios. Puikiai vienas kitą pažįstantys lenktynininkai jau praeityje parodė, kad trasoje vienas kitam jokių kompromisų jie nedarys, todėl čia galima tikėtis ir kontaktinės kovos. Dar daugiau intrigos įneš tai, kad šioje klasėje startuos savo greitį jau ne kartą įrodę ir Kupiškio trasą puikiai žinantys latviai Janis Labucis ir Juris Mesters, tad pirmame etape ant podiumo lipusiems Gyčiui Šatkauskui ir Mantui Vaitkui savo pranašumą teks įrodinėti iš naujo.

Veiksmas Kupiškyje sekmadienį prasidės nuo ankstyvo ryto. Po administracinės ir techninės komisijos procedūrų dalyviai jau 8 val. stos prie starto laisvosioms treniruotėms. 9.40 val. jau prasidės ir chronometruojami važiavimai, o varžybų atidarymas numatytas 11.30 val. Iš karto po dalyvių parado bus duotas startas pirmam kvalifikaciniam važiavimui.

Renginyje laukiami ir žiūrovai, kurių skaičiui jokie apribojimai nėra taikomi. Bilietas į renginį kainuos penkis eurus. Jį įsigyti galima internetu paspaudus čia. Renginio metu vyks prekyba maistu, kava, ledais ir gėrimais. Trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius