Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaguar“ komanda į „Press ralį“ grįžta su beveik 2000 AG: pernykštė pergalė tik sužadino apetitą

Nuo pat pradžių neatsiejama automobilių lenktynių istorijos dalis buvo trasose lėkę gamyklinių komandų automobiliai, rašoma pranešime. Tokios komandos nuolat tobulindavo savo automobilius ir kasmet stengdavosi pademonstruoti vis įspūdingesnius rezultatus. Gana panašias tendencijas galima pastebėti ir pažvelgus į „Press ralio“ istoriją, kur kasmet sugrįžta vis galingesnės ir stipresnės kone gamyklinės komandos. Viena ryškiausių – jau ne pirmus metus Lietuvos žurnalistų autoklubo parengtomis trasomis lėksianti „Jaguar“ komanda.
„Jaguar“ pajėgos „Press ralyje“
„Jaguar“ pajėgos „Press ralyje“ / V.Pilkausko nuotr.

Praėjusiais metais varžybose lėkusių ryškiai geltono ir juodo „Jaguar F-Type“ pro akis nepraleido ne tik žurnalistų ralio dalyviai, tačiau ir šalia trasų susirinkę žiūrovai. Variklio riaumojimas, įspūdingas pagreitis ir vairuotojų manevrai kaustė žvilgsnius, o tai, regis, paskatino komandą į šias trasas sugrįžti dar kartą. Tik šįkart su dar daugiau galios.

„Jaguar Land Rover“ verslo vadovė Baltijos šalyse Justė Jarušė atskleidė, kad šiemet „Press ralio“ lenktynėse varžysis keturi ekipažai, vairuosiantys sportiškus „Jaguar“ automobilius. „Press“ įskaitoje ypatingus britų kompanijos automobilius kuriančio padalinio „Special Vehicles Operations“ (SVO) patobulintus, 550 AG galią generuojančius „Jaguar F-Pace SVR“ SUV modelius tramdys žurnalistai Ramūnas Fetingis ir Žilvinas Pekarskas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lenktynių paradas Vytauto gatvėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lenktynių paradas Vytauto gatvėje

„Sport“ įskaitoje 450 AG galios „Jaguar F-Type“ sportiniu kupė pergalės sieks lenktynininkas Karolis Raišys, o „Tourism“ įskaitoje prie dar vieno „Jaguar F-Pace“ visureigio vairo sėdės „Jaguar Land Rover“ rinkodaros projektų vadovė Baltijos šalyse Kamilė Dumčiūtė.

Skirmanto Lisausko nuotr./Vilniaus gatvių kokybės testas su Dacia Spring, pasitelkus kiaušinius prieš Velykas
Skirmanto Lisausko nuotr./Vilniaus gatvių kokybės testas su Dacia Spring, pasitelkus kiaušinius prieš Velykas

„Šios lenktynės yra viena geriausių progų tiek dalyviams, tiek stebėtojams kasmet įsitikinti, kokią pažangą daro sportiškų automobilių gamintojai ir kokias galimybes kelyje suteikia jų kuriami modeliai, kuriuos gali įsigyti kiekvienas norintis vairuotojas. Šiemet tikimės pergalių visose įskaitose, nes subūrėme išties fantastišką komandą, kurioje dominuoja patyrę pilotai ir jų galimybėms atsiskleisti leisiantys ypatingi automobiliai“, – pažymi J. Jarušė.

Viena pergalė jau rankose

Tiesa, ambicingi tikslai šiai komandai nėra tik tuščios kalbos, mat jau praėjusiais metais „Sport“ įskaitos 5000+ klasėje lėkęs lenktynininkas Karolis Raišys tapo šios klasės pirmos vietos nugalėtoju. Kalbėdamas apie šių metų startą žurnalistų ralyje, K. Raišys sakė, kad sugrįžti į varžybas jį paskatino ir smagi atmosfera, ir ralio formatas.

A.Strumilos ir V.Pilkausko nuotr./Karolis Raišys ir Justė Šataitė nugalėjo Press Rally 5000+ Sport įskaitoje vairuodami „Jaguar F-Type“
A.Strumilos ir V.Pilkausko nuotr./Karolis Raišys ir Justė Šataitė nugalėjo Press Rally 5000+ Sport įskaitoje vairuodami „Jaguar F-Type“

„Smagiausia, kad tai yra neįskaitinės varžybos, rengiamos tik kartą metuose, o dalyviams tai – gerai su automobilių sportu suderinta pramoga. Pernai buvo ir smagių konkurencinių kovų, kas tik dar prideda smagumo“, – sakė K. Raišys.

Lenktynininko teigimu, jam taip pat imponuoja organizatorių parenkamų trasų įvairovė. Tokiu būdu geriausias savo galimybes gali pademonstruoti visi varžybų dalyviai.

„Yra siaurų slalomų miestų aikštelėse ir gatvėse, taip pat ir greitų trasų kaip Kačerginės „Nemuno žiedas“. Todėl varžybose gali atsiskleisti visų automobilių privalumai. Tuomet nėra vieno aiškaus recepto, kurį reikėtų pasirinkti siekiant pergalės. Esant tokiai formulei susilygina vikrių ir tiesiog greitų automobilių galimybės, o tai dar labiau padidina intrigą dėl prizininkų pakylos“, – pabrėžė K. Raišys.

Šių metų „Press ralio“ dalyviai birželio 3-4 dienomis varžysis įvairiuose kartodromuose, Kėdainių miesto gatvėse, „Nemuno žiede“, Šiaulių ir Klaipėdos darbo rinkos mokymo centrų autodromuose bei specialiai įrengtose lenktynių trasose visoje Lietuvoje. Varžybų nugalėtojai paaiškės birželio 4 d. vakare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius