Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kajus Šikšnelis po smūgio pakilo į orą, bet pasiekė finišą tarp elitinių lenktynininkų

Italijos Adrijos lenktynių trasoje vyko antrasis Europos kartingo čempionato etapas tarp galingiausių, KZ2 klasės technika lenktyniaujančių sportininkų. Šiame čempionate Lietuvai atstovavo vienintelis Kajus Šikšnelis, rašoma pranešime.
Kajus Šikšnelis
Kajus Šikšnelis / Komandos nuotr.

Pirmasis etapas vyko Vokietijoje Wackersdofo trasoje birželio mėnesį. Tada Kajui nepavyko – po puikaus pasirodymo kvalifikacijoje finale lietuviui sulūžo pavarų dėžė ir jis nefinišavo.

Kupinos nuotykių varžybos Italijoje

Paskutiniame etape Italijoje reikalai klostėsi daug geriau ir žadėjo įdomias varžybas. Į startą stojo net 81 sportininkas, tarp kurių – bent dešimt Europos ir Pasaulio čempionų. Per kvalifikaciją Kajus parodė vienuoliktą rezultatą tarp visų dalyvių ir buvo greičiausias savo komandoje.

Atkrintamuosiuose važiavimuose lietuvis nuolat buvo tarp lyderių, o vieną važiavimą netgi finišavo antroje pozicijoje.

Į finalą, į kurį patenka tik 36 greičiausi sportininkai, Kajus pateko lengvai ir jame turėjo startuoti iš aštuntos pozicijos.

Po starto viskas vyko gerai – Kajus vienu metu buvo pakilęs net į penktą vietą ir realiai galvojo apie podiumą. Tačiau viename iš posūkių konkurentas iš Italijos bravūriškai bandė lenkti du sportininkus ir juos tiesiog išmušė. Deja, lietuvis buvo vienas iš jų.

Kajaus kartingas po smūgio pakilo apie pora metrų į orą. Komandos vadovai galvojo, kad Kajus ir vėl negalės finišuoti, bet lietuvis užsispyręs važiavo toliau. Nepaisant to, kad po smūgio buvo sulankstytas K. Šikšnelio kartingo rėmas, jis sugebėjo išlaikyti savo poziciją ir finišavo vienuoliktoje vietoje.

„Gaila, kad taip nutiko. Galėjau pakovoti dėl prizinės vietos, nes turėjome greičio pakankamai visą savaitgalį. Tačiau toks tas sportas – technika čia lemia labai daug“, – po finišo neprarado optimizmo „Energy Racing“ komandai atstovavęs lietuvis. Jis ir finale buvo greičiausias iš visos komandos.

Susumavus dviejų etapų rezultatus lietuvis Kajus Šikšnelis Europos čempionate liko 13-oje vietoje.

Dabar šešiolikmečio lietuvio laukia pats svarbiausias šių metų startas – rugsėjo pirmą savaitgalį Švedijos Kristianstadto trasoje vyks Pasaulio čempionatas.

Kajus jau yra kopęs ant Pasaulio čempionato prizininkų pakylos. Jis vienintelis iš Baltijos šalių sportininkų yra iškovojęs trečią vietą Pasaulio čempionate kai prieš pora metų kovėsi OK “Junior” įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius