Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kajus Šikšnelis pradeda svarbiausias šių metų lenktynes Švedijoje

Penktadienį perspektyviausiam Lietuvos lenktynininkui Kajui Šikšneliui prasideda svarbiausios šio sezono lenktynės. Švedijos Kristianstadto mieste vyksta Pasaulio kartingo čempionatas galingiausiose KZ ir KZ2 klasėse. Kartu čia vyks ir FIA „Karting Trophy“ paskutinysis etapas. Šį turnyrą Kajus yra laimėjęs prieš dvejus metus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kajus Šikšnelis
Kajus Šikšnelis / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvis savo šalį atstovauja „Energy“ komandos sudėtyje. Jo laukia trys dienos itin sunkių ir nenuspėjamų lenktynių. Trijose kategorijose prie starto linijos stos net 180 sportininkų iš 53 pasaulio šalių.

Iš jų net 101 bus tiesioginiai Kajaus konkurentai KZ2 klasėje. Iš visų sportininkų lenktynių organizatoriai priskaičiuoja net penkiolika, kuri yra tapę Europos ar Pasaulio čempionais, tad konkurencija bus nežmoniškai didelė. Į superfinalą patenka tik 36 greičiausi sportininkai. Kas lenktyniaus superfinale paaiškės tik po kvalifikacinių važiavimų.

Lenktynėse Kristianstadte intrigos nemažai įneša ir nenuspėjamas oras – ant Baltijos jūros kranto esanti trasa pasižymi itin greitai besikeičiančiu oru.

„Švedijos trasa yra labai techniška ir sudėtinga, čia yra labai įvairių posūkių – lėtus keičia greiti, todėl ji man labai patinka,“ – sako Kajus Šikšnelis.

Šiandien vyks kvalifikaciniai važiavimai, o rytoj ir poryt – atkrintamosios lenktynės, pusfinaliai ir finalai.

Šių lenktynių rezultatus tiesiogiai bei tiesioginę finalo transliaciją galima rasti čia.

Asmeninio archyvo nuotr./Kajus Šikšnelis
Asmeninio archyvo nuotr./Kajus Šikšnelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius