Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karšta naujiena apie „Ledo žmogų“: F1 pilotas Kimi Raikkonenas skiriasi su „Ferrari“

„Formulės 1“ lenktynių organizatoriai patvirtino ilgai sklandžiusius gandus. Vienas vyriausių „Formulės 1“ pilotų Kimi Raikkonenas kitą sezoną nebelenktyniaus „Ferrari“ komandoje.
Kimi Raikkonenas
Kimi Raikkonenas / „Scanpix“ nuotr.

Kimi Raikkonenas (38) puikiai pasirodė paskutinėse F1 lenktynėse Monzoje (Italija). Sebastianui Vetteliui padarius klaidą ir praleidus į priekį Lewisą Hamiltoną su Valtteri Bottu, vienintelis Kimi Raikkonenas gelbėjo „Ferrari“ garbę ir iškovojo antrą vietą.

Jis po šių lenktynių buvo pavadintas tikru džentelmenu, nes posūkyje garbingai praleido „Mercedes“ lyderį L.Hamiltoną, nekurdamas dirbtinų kliūčių.

Persikels į „Sauber“?

Kiek anksčiau „Ferrari“ vadovai, paklausti, ar tikrai atsisakys Kimio paslaugų, diplomatiškai išsisukdavo: „Mes labai gerbiame K.Raikkoneną už puikų pasirodymą komandoje ir jo indėlį“. „Sauber“ ir pats K.Raikkonenas patvirtino, kad šioje komandoje lenktyniaus 2019 ir 2020-ųjų sezonuose.

Panašu, kad suomio vietą komandoje užims Charlesas Leclercas. Tokių pokyčių pageidavo šviesios atminties buvęs „Scuderia Ferrari“ vadovas Sergio Marchionne.

Kaip Kimi atėjo į „Formulę 1“

K.Raikkonenas yra ramus ir šaltas, gerai numatantis savo lenktynių strategiją – todėl jį vadina „Iceman“ (liet. Ledo žmogus), ši pravardė užrašyta ir ant jo šalmo šono. K.Raikkoneną mechanikai vadindavo „Kimppa“, „Räikkä“ ir „Kimster“.

Į F1 Suomijos ir Šiaurės šalių ralio čempioną pakvietė Peteris Sauberis 2000-ųjų rugsėjį. Iš pradžių Kimi dirbo „Sauber“ bandytoju. O 2001 m. debiutavęs piloto kėdėje Australijos GP užėmė 6-tą vietą ir iškovojo pirmą tašką.

„Ferrari“ jis lenktyniavo 2007-2009 m., vėliau pasitraukė į WRC, NASCAR Truck series. Po blaškymosi į „Ferrari“ jis vėl grįžo 2014 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius