Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaukas“ komanda nugalėjo Barselonos 24 val. lenktynių dyzelinių automobilių klasėje

Reguliarūs pirmos vietos dyzelinių automobilių klasėje nugalėtojai „Eneos 1000 km“ lenktynėse, „Kaukas“ komanda su dyzeliniu „Volkswagen Golf“, šiemet išbandė jėgas tarptautinėje arenoje – „Hankook 24 h Barcelona“ varžybose. Bandymas pavyko – keturi lietuviai praėjusį savaitgalį vykusiose varžybose lipo ant aukščiausio podiumo laiptelio, aplenkę kitus dyzelinius automobilius vairavusius lenktynininkus.
„Kaukas“ komandos „Volkswagen Golf“ „Hankook 24 h Barcelona“ lenktynėse
„Kaukas“ komandos „Volkswagen Golf“ „Hankook 24 h Barcelona“ lenktynėse / Petro Fryba nuotr.

Igoriui Ivanovui, Martynui Gikniui, Kęstučiui Vilkui ir Sigitui Ambrazevičiui tai jau ne pirmas išbandymas už Lietuvos ribų – praėjusiais metais komanda dalyvavo Vengrijoje vykusiose 12 val. lenktynėse. Be to, jie tris pastaruosius metus konkurentams nepalieka vilčių „Eneos 1000 km“ lenktynėse, kur nugali tarp dyzelinių automobilių, o ir bendroje įskaitoje neretai patenka į dešimtuką.

Barselonoje „Kaukas“ komanda ne tik lipo ant aukščiausio pakylos laiptelio dyzelių klasėje (iš 3 dalyvių), bet ir užėmė 29-ą vietą bendroje įskaitoje (iš 74-ių dalyvių).

„Tai, kad nugalėjome, lėmė pasirinkta teisinga taktika. Važiavome atsargiai, neagresyviai, išvengėme važiavimo klaidų, o ir automobilis mūsų surinktas dėl patikimumo, o ne galios“, - pasakojo vienas komandos vairuotojų S. Ambrazevičius.

Jų šeštos kartos „Volkswagen Golf“ yra surinktas Lietuvoje, jo 2 litrų darbinio tūrio TDI variklis išvysto apie 250 AG ir 500 Nm. Tai, lyginant su konkurentais tokio lygio lenktynėse, yra juokingi skaičiai, tačiau 24 valandų varžybose agregatų patikimumas vaidina svarbesnę rolę už trumpalaikę galią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius