-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune duris atvėrė vienintelis Baltijos šalyse lenktynininkų fizinio rengimo centras

Kaune duris atvėrė pirmasis Baltijos šalyse automobilių ir motociklų lenktynininkų fizinio rengimo centras „Fitness for race“. Jį įkūrė besispecializuojantis tokio pobūdžio sportininkų rengime treneris Mindaugas Pocius. Mindaugas pastaruosius kelerius metus ruošia tik lenktynininkus, nors anksčiau treniravo įvairiausių sporto šakų profesionalus, – skelbiama „Fitness for race“ pranešime spaudai.
Kaune buvo atidarytas specialiai lenktynininkams skirtas fizinio rengimo centras
Kaune buvo atidarytas specialiai lenktynininkams skirtas fizinio rengimo centras / Organizatorių nuotr.

Anksčiau M.Pocius dirbo su rankininkais, lengvaatlečiais, buvo net Lietuvos krepšinio U-20 rinktinės fizinio rengimo treneris, tačiau save atrado ruošiant būtent lenktynininkus.

„Viskas prasidėjo seniai, kai šiek tiek teko užsiimti keturračių sportu. Tada pamačiau, kad lenktynininkai mažai laiko skiria savo fizinei formai, o kai kurie jų net nedarė apšilimo prieš lenktynes. Tai glumino, tad nutariau, kad reikia padaryti tam galą,“ – pasakoja „Fitness for race“ įkūrėjas.

Kiekviena automobilių ar motociklų sporto šaka skiriasi, todėl skiriasi ir tos šakos lenktynininkams keliami reikalavimai. Vieniems būtina didelė ištvermė, kitiems staigi reakcija, tačiau keletas pagrindinių dalykų yra visiems vienodi.

Pamažu jis įtikino vis daugiau sportininkų, kad puiki fizinė forma gali smarkiai įtakoti rezultatus, nors kartais tai dar tekdavo jiems įrodyti. Taip pamažu viskas įsibėgėjo ir vis daugiau motociklininkų ėmė treniruotis pas M.Pocių.

Vėliau Mindaugas ėmė rengti seminarus motociklų ir automobilių profesionalams. Į jį ėmė kreiptis vis daugiau sportininkų.

„Dabar turiu daugiau kaip dvidešimt lenktynininkų iš įvairių sporto šakų – motokroso, ralio-kroso, žiedinių lenktynių, ralio, netgi vandens motociklų sporto. Neseniai mano auklėtinis tapo Europos vandens motociklų sporto vicečempionu,“ – pasakoja M.Pocius.

„Fitness for race“ sportinio rengimo centre įrengtos dvi salės su specialiai sportininkams skirtais treniruokliais. Yra automobilio valdymo treniruoklis, daug pratimų koordinacijai, reakcijai ir koncentracijai stiprinti ir lavinti.

Organizatorių nuotr./Kaune buvo atidarytas specialiai lenktynininkams skirtas fizinio rengimo centras
Organizatorių nuotr./Kaune buvo atidarytas specialiai lenktynininkams skirtas fizinio rengimo centras

„Kiekviena automobilių ar motociklų sporto šaka skiriasi, todėl skiriasi ir tos šakos lenktynininkams keliami reikalavimai. Vieniems būtina didelė ištvermė, kitiems staigi reakcija, tačiau keletas pagrindinių dalykų yra visiems vienodi. Dėl to ir savo programą pritaikau prie kiekvieno sportininko poreikių,“ – pasakoja M.Pocius.

Treneris pirmiausia stengiasi pažinti ne tik naujai atėjusį naujos sporto šakos lenktynininką, bet ir įsigilinti į tas lenktynes, kuriose jis dalyvauja. Labai svarbu suvokti kokios tai varžybos ir pagal šakos specifiką paruošti programą.

Tačiau tik fiziniais pratimais niekas nesibaigia. M.Pocius dažnai pačių varžybų metu rūpinasi ne tik tinkamu lenktynininkų fiziniu pasiruošimu, tačiau ir jų maisto racionu, paruošia specialius papildus, kad sportininkas viso lenktynių savaitgalio metu išlaikytų maksimalią fizinę formą ir koncentraciją.

„Vienose lenktynėse, kaip tarkim, „ENEOS 1000 km lenktynės“ svarbi ištvermė, kitose, pavyzdžiui ralio-kroso, labai svarbi greita reakcija ir tikslūs judesiai. Iš pradžių analizuojame, ko sportininkui trūksta, tuomet pagal jo lenktynių specifiką ir pagal to žmogaus fizinę būklę dirbame ties tomis sritimis, kurios yra silpniausios,“ – sako Mindaugas.

Šiuo metu jo paslaugomis naudojasi nemažai žinomų sportininkų – ralio lenktynininkai M.Samsonas, M.Varža, D.Jocius, žiedinėse lenktynėse dalyvaujantys I.Senkutė, M.Boguševičius, ralio-kroso pasaulio čempionatui besiruošiantis N.Naujokaitis, nemažai motokroso bei vandens motociklų sporto atstovų.

„Šiuo metu mūsų centre reguliariai lankosi dvi dešimtys lenktynininkų. Tačiau čia nėra galimybių dirbti grupėse. Kiekvienas sportininkas yra individualus ir kartu su dešimčia žmonių nepasitreniruosi,“ – sako M.Pocius.

„Fitness for race“ sporto centras, įsikūręs Kauno Savanorių pr. yra ko gero vienintelis toks specializuotas lenktynininkų fizinio pasiruošimo centras Baltijos šalyse. Jame sportininkams sudaromos ne tik fizinio pasiruošimo programos, bet ir koreguojamas maitinimas, sudaromos dietos ir pan.

„Fitness for race“ atidaryme dalyvavo ir motociklų, ir automobilių sporto federacijų prezidentai, kurie kartu su M.Pocium nukirpo simbolinę juostą. Susirinko ir nemažai lenktynininkų, kurie čia pat galėjo išbandyti ir keletą pratimų.

Organizatorių nuotr./Kaune buvo atidarytas specialiai lenktynininkams skirtas fizinio rengimo centras
Organizatorių nuotr./Kaune buvo atidarytas specialiai lenktynininkams skirtas fizinio rengimo centras

Autosporto treneriui Jonui Dereškevičiui itin patiko reakcijos pratimas, kai kuo greičiau reikia rasti ir paliesti ant sienos pritvirtintus skaičius.

LASF ir LMSF federacijų prezidentai susikovė spalvų dvikovoje, kurioje reikia kuo greičiau pagal duotas spalvas sudėlioti kūgelius. Dvikovoje, žinoma, laimėjo draugystė. Beje, atidarymo metu lyg susitarę abu prezidentai M.Pociaus naujai įkurtam centrui padovanojo po laimę nešančią pasagą.

„Tai tikrai turi atnešti sėkmę“, – atsiėmęs dovanas juokėsi M.Pocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius