Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ladasport“ slalomo treniruočių ciklo finale – netikėta vairavimo mokyklos rungtis

Panevėžio rajone, Gustonių aerodorome baigėsi trijų etapų slalomo treniruočių ciklas „Festina Lente“ taurei laimėti. Pasisemti gerų emocijų ir adrenalino į privatų, kadaise veikusį pakilimo taką susirinko daugiau nei 50 slalomo gerbėjų.
Varžybų akimirka
Treniruotės akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Trečiame etape dalyviai tradiciškai varžėsi skirtingose klasėse. Atskirai savo jėgas galėjo išbandyti jaunimas iki 18 metų, moterys, priekine, galine ar abiem ašimis varomų automobilių vairuotojai. Norintys papildomų važiavimų registravosi į Sport klasę, kurioje jokios automobilio techninės charakteristikos nėra ribojamos.

ASK „Ladasport“ slalomo treniruotėse jau tapo įprasta, kad dalyviai vienoje klasėje trasą gali įveikti tris kartus, o rezultatas apskaičiuojamas sumuojant du geriausius važiavimus. Paskutiniame etape dalyviai turėjo pasitengti ne tik dėl šios treniruotės apdovanojimų, bet ir dėl papildomo prizo – „Festina Lente“ įsteigtos taurės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

Paskutiniame etape jaunimo gretose greičiausias buvo Andrius Kuzmenko su konkurencingu ir vikriu „Peugeot“. Antras čia liko jaunimo klasės senbūvis Mindaugas Čyžas su „Mitsubishi Colt“. Mantas Nacickas su „Seat Ibiza“ finišavo trečias. Moterų klasėję šį kartą dalyvavo vos viena mergina – Laura Draugelytė, todėl ji varžėsi kartu su jaunimo klasės dalyviais.

FWD, priekine ašimi varomų automobilių klasėje nugalėtoju tapo svečias iš Šiaulių Mantas Vrubliauskas. Antras čia finišavo ir dar vieną titulą susižėrė Andrius Kuzmenko. Trečią vietą iškovojo slalomo veteranas Kęstutis Špokauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

RWD, galine ašimi varomų automobilių įskaitoje „netikėtą“ pergalę šventė „Mazda MX-5 Miata“ vairuojantis Darius Jakštonis, už savęs palikęs Remigijų Ubartą ir Marių Liubartą.

AWD, visų varomųjų ratų klasėje geriausiai pasirodė Tadas Petronis, artimiausią varžovą aplenkęs net 13 sekundžių. Už jo liko Modestas Gedvygas ir „dujinį“, iš žmonos pasiskolintą „Subaru“ vairavęs Egidijus Nevulis.

Sport klasėje dar po vieną taurę ant lentynos po šio etapo galės statyti Darius Jakštonis, užėmęs pirmą vietą, Remigijus Ubartas, finišavęs antras ir Tadas Petronis, kuris iškovojo trečiosios vietos apdovanojimą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Treniruotės akimirka

Kadangi slalomo treniruočių ciklas „Festina Lente“ taurei laimėti buvo sudarytas iš trijų etapų, prizų sulaukė ir juose daugiausiai taškų uždirbę lenktynininkai. Jauniesiems prizininkams vairavimo mokyklos vadovas Jonas Žebrys įteikė 20, 30, ir 50 procentų nuolaidų kuponus, kuriuos jie galės panaudoti užsirašę į mokymo kursus.

Šia dovana jaunimo klasės dalyviai ypač džiaugėsi, nes jie dar neturi vairuotojo pažymėjimo, bet ketina jo siekti. Suaugusiems lenktynininkams atiteko 10, 20 ir 30 procentų nuolaidų kuponai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./(Iš kairės) Jonas Žebrys, Mindaugas Čyžas, Dalius Draugelis

Po etapo apdovanojimų įvyko superfinalas, į kurį pateko per visus tris etapus daugiausiai taškų surinkę bendros įskaitos lyderiai. Jiems čia teko įveikti „Festina Lente“ paruoštą užduotį – kuo greičiau apvažiuoti trasą automobiliu „Volkswagen Golf“, prie kurio galinės ašies pritvirtintas specialus įtaisas su ratukais.

Geriausiai čia pasirodė jaunimo klasės dalyvis Mindaugas Čyžas, kuris su užduotimi susitvarkė mažiau nei per minutę ir artimiausią oponentą Marių Liubartą aplenkė beveik 2 sek. Mindaugui Čyžui įteikta trijų etapų „Festina Lente“ absoliutaus nugalėtojo taurė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius