Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LASF atstovai: dėl nelaimės Gaižiūnuose kaltas renginio organizatorius

Sekmadienį įvykusi nelaimė Gaižiūnų kariniame poligone, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) atstovų teigimu – rengiamų nelegalių automobilių sporto varžybų rezultatas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Renginio organizatorių nuotr.

Spalio 18-tosios sekmadienio popietę Ruklos aerodrome vykusiose greituminio slalomo varžybose į varžybų trasą BMW automobiliu išlėkė vairuotojo pažymėjimo neturinti mergina ir sužalojo vieną iš organizatorių. Renginys buvo vykdomas be Jonavos savivaldybės ir LASF leidimų.

Pasak LASF generalinės sekretorės ir teisininkės Renatos Burbulienės, kiekvienos automobilių sporto varžybos Lietuvoje turi turėti LASF licenciją, kuri užtikrina, jog varžybų organizatorius laikosi ne tik Lietuvos teisės aktų ir federacijos dokumentų, bet ir Tarptautinio sporto kodekso. Neturint šių licencijų, varžybos yra nelegalios ir renginio dalyvių bei žiūrovų saugumas nėra užtikrinamas.

„Rengiant greituminio slalomo varžybas Ruklos aerodrome buvo pažeisti pirminiai reikalavimai, norint organizuoti saugias varžybas. LASF nebuvo informuota apie jas. Organizatorius neturėjo varžybų organizavimo licencijos. Trasa neturėjo licencijos – LASF Saugaus varžybų organizavimo komiteto patvirtinimo, kad ji yra saugi, jog visos varžybų stebėjimo ir kitos zonos nurodytos varžybų saugos plane ir yra sudarytos pagal visus saugios trasos reikalavimus, kurie užtikrina, kad į trasą nepatektų pašaliniai asmenys ir nenukentėtų žmonės. 

Kiekvienos varžybos taip pat turi būti suderintos su teisėjų komitetu, kuris skiria varžyboms teisėjus, teisėjai turi turėti licencijas, kurios nurodo teisėjo kvalifikaciją. Viso šito greituminio slalomo organizatorius neturėjo, todėl ir įvyko nelaimė”, – teigia LASF generalinė sekretorė.

Kiekviena institucija, išduodanti asmenims leidimus varžyboms, kurie neturi LASF organizatoriaus licencijos, prisiima atsakomybę sau

Pasak R.Burbulienės, nelegalių varžybų atveju atsakomybė tenka ne tik tokių varžybų organizatoriams, bet ir visiems, kurie išdavė leidimus rengti varžybas.

„Kiekviena institucija, išduodanti asmenims leidimus varžyboms, kurie neturi LASF organizatoriaus licencijos, prisiima atsakomybę sau. Labai svarbu suprasti, kad automobilių sportas yra padidintos rizikos sporto šaka, todėl jame saugumas turi būti pirmoje vietoje“, – sako LASF generalinė sekretorė ir teisininkė R.Burbulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius