Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Le-Kartland‘66“ kartingų varžybos stebino dalyvių gausa

Ketvirtadienio vakaras Kauno vidaus patalpų kartodrome „Kartlandas“ sutraukė neįtikėtiną būrį aistruolių – čia įvyko pirmasis ištvermės varžybų „Le-Kartland‘66“ etapas. Net 24 komandos, sudarytos iš dviejų arba trijų žmonių priėmė „Kartlando“ iššūkį ir siekė įrodyti, jog gali važiuoti ne tik greitai, bet ir strategiškai sėkmingai.
Veiksmas trasoje
Veiksmas trasoje / Nikodema.lt nuotr.
Temos: 1 Kartingai

„Le-Kartland‘66“ varžybos susideda iš dviejų dalių – šešių greitų ratų kvalifikacijos ir 66 minučių ištvermės važiavimo. Kvalifikacijos metu visi komandos nariai privalo pademonstruoti konkurencingą tempą, nes patekimą į vieną iš dviejų pogrupių ir starto poziciją jame lemia komandos geriausių rezultatų suma. Geriausią rezultatą šiuose važiavimuose pademonstravo komanda „Paske Racing“ – kartingų sporto profesionalai, ne tik prisidedantys prie taurės organizavimo, bet ir patys išbandę jėgas ir taip stipriai pakėlę varžybų kartelę.  

Visoms komandoms atlikus kvalifikaciją ir susiskirsčius į du pogrupius po 12 komandų, atėjo laikas istoriniam bėgimui - „Le-Mans“ stiliumi. Legendinė varžybų serija vis dar prisimenama dėl savito varžybų starto prieš penkis dešimtmečius– pilotai išsirikiuodavo starto tiesiojoje ir bėgdavo į savo automobilius. Charizmatiška varžybų pradžia turėjo ir privalumų ir trūkumų – į itin nesaugius bolidus sušokę lenktynininkai nesibodėdavo segtis saugos diržų ir išskriedavo į trasą, o ten avarijos metu būdavo stipriai sužalojami.

Būtent tokių atvejų dėka šis istorijos puslapis buvo užverstas ir šiuo metu dalyviai startuoja jau apsiginklavę visa saugumo įranga. Tuo tarpu „Kartlande“ mirtinų pavojų trasoje išvengti padeda mažas greitis ir minkšti trasos atitvarai, kurie sudaro sąlygas išbandyti istorinį bėgimą ir pasijausti tikru „Le-Mans“ dalyviu.

Trasos tiesiojoje išrikiavus kartingus, dalyviai stojo prie starto linijos kitame „Kartlando“ gale. Išgirdę garsinį signalą, pasileido bėgti į savo bolidus - sparčiausiems jau čia pavyko išlošti keletą pozicijų, taip sutaupant stumdymosi trasoje laiką. Startavus magiškajam 66 minučių važiavimui, dalyviai pradėjo įgyvendinti savo susikurtas strategijas – pagal taisykles, visos komandos turi pasikeisti savo pilotus kas 11 minučių ir tai iš viso atlikti 5 kartus. Pasikeitimo procedūrų stipriai apraizgyta saugumo taisyklėmis, tad tinkama strategija ir šaltas protas leido išvengti negailestingai baudas dalinančių teisėjų verdikto ir taip pat gerinti savo poziciją rezultatų lentoje. Į varžybas žvelgiant iš šalies – tai tarsi 6 mini-sprintai, kuriuos privalo atlaikyti visa komanda. Geriausiai pirmame pogrupyje tai sekėsi atlikti kvalifikacijos lyderiams –„Paske Racing“, tačiau savo varžovus – „Imvisible TM“  jie aplenkė vos puse rato, trečioje vietoje liko komanda „Tie kur nieko nesveria“.

Artimiausias varžybų etapas įvyks kovo 5 dieną.

VIDEO: „Le-Kartland'66“ varžybos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius