Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininką Gustą Grinbergą prieš grįžimą į lenktynes pasiekė dovana iš Malaizijos

Jauniausias istorijoje lenktynių, vykdomų pagal Le Mans taisykles, klasės nugalėtojas, septyniolikmetis Gustas Grinbergas ruošiasi grįžti į tarptautinių lenktynių trasas.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas / Asm. albumo nuotr.

Pernai vilnietis lenktyniavo Europos Le Mans čempionate, o 2020 metus pradėjo puikia pergale Azijos Le Mans čempionato etape Australijoje. Su LMP2 AM kategorijos „Ligier“ automobiliu nugalėjęs Malaizijoje ir užėmęs antrą vietą Tailande, jis padėjo „Rick Ware Racing“ komandai iškovoti čempionų titulus, o pats buvo pripažintas Azijos Le Mans čempionato „Metų naujoku“.

Dėl Covid-19 visos lenktynės buvo kuriam laikui sustabdytos, o jas atnaujinus, Gustas gavo kelis pasiūlymus iš Europos Le Mans čempionato komandų. Tik vienos dienos pritrūko pasiekti susitarimą dėl jo dalyvavimo Belgijos Spa trasoje praėjusį savaitgalį vykusiose lenktynėse.

„Geriausią pasiūlymą gavome likus 2 dienoms iki paraiškų padavimo pabaigos. Pabandėme susisiekti su rėmėjais, tačiau dabar juk vasara, daug kas atostogauja. Kad turėsime reikiamą biudžetą, supratome pirmadienį, bet jau buvo per vėlu. Su komanda sutarėme, kad šią savaitę galutinai sutarsime, kuriose varžybose aš startuosiu. Tuo pačiu, labai noriu padėkoti „Degarda“, „Manvesta“, „Irseva“, „August ir Ko“, „Elevita“, Autoakstė“, „Dynami:t“. Tik jų dėka aš vėl sėsiu už vairo ir bandysiu iškovoti pergales“, – sakė Gustas Grinbergas.

Kol vyko derybos, Gustas sulaukė dovanos iš Malaizijos. Jo atvaizdą, tradiciniu japonišku „manga“ stiliumi sukūrė žinoma Malaizijos žurnalistė Sarah Sahadin.

Gusto „chibi“ paveiksliuką galite pamatyti ir jūs. Sarah susižavėjo „manga“ stiliumi 2004 metais. „Tai paskatino mane sukurti daugiau lenktynininkų portretų. Daugiausiai iš Formulės 1, Formulės E, GT bei prototipų lenktynių. Yra daugybė lenktynininkų, kurie labai vertina mano darbą. Dažniausiai darau čibus, kai grįžtu iš darbo ir savaitgaliais.

Tai padeda mano aistrai autosportui išlikti gyvai. Deja, vis dar vykstant koronaviruso pandemijai, negaliu būti taip dažnai trasose, kaip norėčiau ir mėgautis tuo, ką myliu. Be „Chibi“ piešimo, užsiimu labai daug kuo, bet viskas susiję su autosportu. Esu „Formulės E“ oficialaus Malaizijos gerbėjų puslapio redaktorė, FIA pasaulio ištvermės čempionato LMP2 klasės nugalėtojo ir FIA „Formulės 2“ lenktynininko Nabil Jeffri socialinės žiniasklaidos vadybininkė. Rašau vienam britų autosporto puslapiui apie Azijos lenktynes“, – papasakojo Sarah Sahadin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius