-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 03 /19:19

Dakaro technika – lietuvių rankose, bet ne visiems pavyko išvengti nesklandumų

Ketvirtadienio rytą, apie 7 val. (apie 14 val. Lietuvos laiku), Dakaro dalyviai iš Lietuvos jau būriavosi Peru, Kaljao uoste. Mat tai pirma diena, kai nuo 8 valandos dykumų ralio dalyviai gali atsiimti savo bolidus ir kitą techniką.
Dakaro automobiliai
Dakaro automobiliai / Žilvino Pekarsko nuotr.

Atnaujinta 17:15 val.

Atsiėmusios automobilius, „Agrorodeo“ ir „CRAFT bearings“ komandos pranešė, kad automobiliai išoriškai neapgadinti bei, pirminiais duomenimis, techniškai geri. Visgi A.Juknevičiaus mechanikai pastebėjo, jog iš bolido laša degalai, spėjama, kad tam įtakos turėjo pasikeitęs klimatas ir temperatūra. Tačiau problema netrukus buvo pašalinta.

VIDEO: Prieš Dakarui prasidedant: lenktynininkai iš uosto atsiėmė atplukdytą techniką

„Išoriškai viskas super – neapdaužyta, neparūdiję. Vienintelis dalykas, kurį pastebėjo Sinkis, – iš kuro sistemos besisunkiantys degalai. Gal dėl temperatūrų skirtumų, drėgmės ir klimato pokyčių išsilydė klijai ar hermetinės medžiagos, bet viskas sutvarkyta vietoje. Dabar judame link stovyklos, kur komanda atliks nuodugnią techninę apžiūrą“, – aiškino A.Juknevičius.

Benediktas Vanagas taip pat džiaugėsi, kad automobilis neapgadintas ir užsivedė be jokių nesklandumų.

Atnaujinta 15:31 val.

Limoje dirbantis 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas ketvirtadienį ryte kalbino eilėje laukiančius lietuvius. Anksti ryte į uostą lenktynininkai atvyko ne be priežasties – anot Benedikto Vanago, vien per šią dieną Kaljao uoste Dakaro dalyviai atsiims per tūkstantį transporto priemonių.

Tam, kad dalyviai galėtų atsiimti techniką, jie turi pateikti automobilio registracijos liudijimą ir asmens dokumentą. Tuomet bus išduota automobilio kortelė ir rakteliai. Visgi dar reikės kelių parašų, kad visi formalumai būtų atlikti teisingai ir automobilis atitektų į lenktynininkų rankas.

Eilėje laukiantis Antanas Juknevičius pasakojo, jog dažniausia problema, su kuria susiduria Dakaro dalyviai atsiimdami techniką, – išsikrovęs automobilio akumuliatorius, tačiau pasitaiko ir kėbulo įlinkimų bei įbrėžimų.

Sportininkas neslėpė, jog atsiėmus bolidą teko susidurti ir su sankabos gedimu. Mat jei šalia stovi užsivedantis automobilis, o kitų stovinčių automobilių akumuliatorius išsekęs, su važiuojančiu bolidu yra tempiami nevažiuojantys.

Taip pat A.Juknevičius prasitarė ir apie rytojaus planus – prieš administracinę ir techninę komisijas komanda iki vidurdienio važiuos treniruotis.

Kadangi Vaidotui Žalai reikia atgauti jėgas, jų bolidą atsiima komandos šturmanas Saulius Jurgelėnas. Jis pasakojo, kad V.Žala jaučiasi jau geriau, nors kurį laiką dar reikės gerti antibiotikus.

S.Jurgelėnas teigė, kad komanda ketvirtadienį vakare dar planuoja išvažiuoti ir pasitreniruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius