Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams puikiai pažįstamas F1 lenktynininkas N.Hulkenbergas patvirtino: kitąmet lenktyniaus „Haas“

Lenktynininkas Nico Hulkenbergas, nuo 2021 m. buvęs atsarginiu „Aston Martin“ pilotu, vėl grįžta į elitinių lenktynininkų gretas. Kitąmet jis vilkęs „Haas“ kombinezoną.
Nico Hulkenbergas
Nico Hulkenbergas / Nico Hulkenberg Twitter nuotr.

Nors legendinio Michaelio Schumacherio (septyniskart pasaulio čempiono) sūnus Mickas paskutinėse lenktynėse San Paule pasirodė gana neblogai ir finišavo P14, ankstesni šių metų jo pasiekimai nuvylė komandą.

Michaelis lenktyniavo nenuspėjamai, nestabiliai, patyrė keletą apmaudžių avarijų, kainavusių komandai daug pinigų. Dėl šių priežasčių „Haas“ nutarė pakeisti jauną pilotą gerokai labiau patyrusiu N.Hulkenbergu. 35 metų vokietis yra nuvažiavęs 181 etapą.

Nico Hulkenbergo karjera „Formulėje 1“

Hulkas F1 vairuoja nuo 2010 m., kai prisijungė prie „Williams“ komandos. Jis yra atstovavęs Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point ir Aston Martin. Nuo 2021 m. Nico Hulkenbergas yra atsarginis „Aston Martin“ pilotas.

Nuo 2019 m. Nico neturėjo ilgalaikio pagrindinio piloto kontrakto, tačiau sublizgėjo trumpais sugrįžimais. Gal dar pamenate, kad 2020 m. Nico puikiai atliko atsarginio piloto vaidmenį, kai „Racing Point“ komandoje dėl ligos buvo pakeitęs Sergio Perezą ir D.Britanijos GP kvalifikacijoje užėmęs trečią vietą, o lenktynėse – aštuntą!

2022 m. Nico Bahreino GP turėjo skubiai Sebastianą Vettelį, susirgusį COVID-19. Tiesa, tąkart pasirodymas buvo kuklesnis, vokiečiui pritrūko laiko adaptuotis prie naujo bolido – buvo pati sezono pradžia, finišavo P17. Antrą šansą Nico turėjo Saudo Arabijos GP ir finišo liniją kirto P12.

IŠSKIRTINIS INTERVIU: Lietuvaitė, kurianti gyvenimą su „Formulės 1“ pilotu N.Hulkenbergu: apie širdies ritmą ir DRS

Sąsajos su Lietuva

Nico yra vedęs lietuvaitę, mados kūrėją Eglę Ruškytę. Ji yra prekės ženklo „The Crochet Girl“ įkūrėja. Pora vestuves šventė du kartus. Monake gyvenanti pora ten ir susituokė 2021 m. birželį. Šventėje dalyvavo tik keletas artimiausių jaunavedžių šeimos narių ir draugų.

Asmeninio albumo nuotr./Nico Hulkenbergas ir Eglė Ruškytė
Asmeninio albumo nuotr./Nico Hulkenbergas ir Eglė Ruškytė

Eglė Ruškytė pasirinko vyro pavardę ir tapo Egle Hülkenberg. Vestuvėms dizainerė pasirinko trumpą baltą suknelę ir tokios pat spalvos aukštakulnius batelius. Vokietis Nico Hulkenbergas pasipuošė kreminės spalvos kostiumu.

Tais pačiais metais pora susilaukė dukrelės Noemi.

Antrą kartą pora susituokė 2022 m. birželį Maljorkoje. Šios vestuvės buvo triukšmingos, į Maljorką atskrido daugybė poros draugų iš viso pasaulio.

Micko laukia paskutinės sezono lenktynės

Taigi artėjantis Abu Dabio GP etapas bus paskutinis Mickui „Formulėje-1“. Panašu, kad mažiausiai metus jis neturės komandos. Nebent taptų atsarginiu pilotu. Tokių pasiūlymų jis yra sulaukęs iš „Mercedes“ ir „Alpine“.

Gali būti, kad M.Schumacherio norės į F1 ateinanti „Audi“. Šis Vokietijos automobilių gamintojas debiutuos 2026 metais. Žinoma, Schumacherių šeima artimai susijusi su „Mercedes“, tad tolimesnis jo likimas labai priklausys ir nuo šios komandos vadovybės požiūrio.

Kita vertus, daugelis ekspertų pripažįsta, kad tuščiai praleisti metai pačioje jaunystėje Mickui tikrai ne į naudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius