-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviška svajonė miršta: po skyrybų su R.Baciuška „ESmotorsport“ šį savaitgalį nestartuos

Lietuviškos ralio kroso komandos „ESmotorsport Labas-Gas“ ir jaunojo talento Roko Baciuškos skyrybos, ko gero, taps didžiausiu šių metų nusivylimu. Daugelis pripažįsta, kad taip sugriuvo didelė lietuviška svajonė pamatyti lietuvį, besivaržantį su geriausiais pasaulio pilotais.
Francois Duvalis pasaulio Ralio kroso čempionato etape Belgijoje „Spa-Francorchamps“
Francois Duvalis pasaulio Ralio kroso čempionato etape Belgijoje „Spa-Francorchamps“ / V.Pilkausko nuotr.

Rokas Baciuška spėjo startuoti dviejuose pasaulio ralio kroso čempionato (WRX) etapuose. Ypač sėkmingas jam buvo pirmasis. Pusfinalyje Abu Dabyje Rokas gudriu manevru pranėrė pro varžovus į antrą vietą. Ir būtų pasiekęs finalą, tačiau dėl techninio gedimo sustojo.

Ruošdamasis trečiajam etapui Belgijos Spa trasoje (tuo metu treniravosi Prancūzijoje), Rokas sulaukė komandos savininko skambučio. Šis pranešė, kad Belgijoje lenktyniaus ne Rokas, o belgas Francois Duvalis.

Kaip pati komanda informavo organizatorius, skyrybos su Roku įvyko dėl nesutarimų dėl sutarties detalių. Daugiau komentarų komanda nepateikė.

Pats Rokas socialiniame tinkle rašė:

„Buvau priverstas nutraukti santykius su komanda ir mano puoselėtos viltys pakeisti Lietuvos sporto istoriją paskendo lietuviškose intrigose“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rokas Baciuška – apie netikėtas skyrybas su komanda „ESmotorport Labas-Gas“

15min ne kartą kreipėsi į „ESmotorsport Labas-Gas“ atstovus. Prašėme pakomentuoti tai, kas nutiko ir pasidalinti ateities planais – kas laukia komandos.

Naujausiais duomenimis, gautais iš komandos atstovų, aišku, kad F.Duvalis daugiau nevažiuos, jis dalyvavo tik namų lenktynėse. Daugiau pilotų komanda kol kas neturi. Todėl šio savaitgalio WRX etapą Didžiojoje Britanijoje, Silverstone trasoje, praleis.

Gali būti, kad nedalyvaus ir Norvegijos etape birželio 15 d., o dėl liepos 6 d. Švedijoje jau yra kol kas konkrečiai neįvardijamų vilčių.

Panašus likimas ištiko ir Roką Baciušką, kuriam jo atstovas Ramūnas Fetingis ieško naujos komandos. Akivaizdu, kad Rokas nelenktyniaus mažiausiai iki liepos, o gal ir dar ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius