-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „Baja“ čempionatas V.Paškevičiui tapo šaltu dušu: prieš startą sugedo „Seat Leon Dakar“ variklis

Lietuvos „Baja“ čempionato pirmasis etapas dalyvius subūrė Švenčionyse. Čia surengta administracinė ir techninė komisija bei varžybų atidarymas. Tačiau oficialioje renginio atidarymo ceremonijoje nedalyvavo „Vaidota Racing Team“ ekipažas – Vaidotas Paškevičius su šturmanu Gyčiu Gaspariūnu. Priežastis – automobilio gedimas, rašoma pranešime spaudai.
„Vaidota Racing Team“ prieš startą
„Vaidota Racing Team“ prieš startą / Komandos nuotr.

„4x4 Perimetras“ pirmojo etapo starto rikiuotėje žiūrovai taip ir neišvydo legendinio „Seat Leon Dakar“. Automobilis, kuriuo turėjo pasirodyti Vaidotas Paškevičius, prieš oficialų atidarymą pademonstravo kaprizus.

Taigi, rami naktis prieš startą „Vaidota Racing Team“ ekipai virto išbandymu. Mechanikai iki ryto privalo suspėti pašalinti gedimus, kurie yra išties rimti. Technikams teks ardyti „Seat Leon Dakar“ variklį. O tai užims ne valandą ir ne dvi.

Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“ prieš startą
Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“ prieš startą

„Praėjome techninę komisiją, išvažiavome susikalibruoti GPS įrenginius ir tuomet išgirdome pašalinį garsą variklio skyriuje. Mechanikai greit nustatė problemą. Pasirodo, kad turbina nuo kolektoriaus atsiskyrė nulūžus vienam varžtui.

Dabar turime visą naktį lupti lauk kolektorius, turbinas, gręžti, daryti sriegius ir pasiruošti rytojaus startui. Mechanikai dirba išsijuosę. Tikėkimės, kad viskas pavyks ir galėsime startuoti. Taigi, varžybos prasideda su intriga“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“ prieš startą
Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“ prieš startą

Kaip sako lenktynininkas, gedimo šalinimas geriausiu atveju gali užimti keturias – penkias valandas. Blogiausias scenarijus pareikalautų mechanikų darbo iki ryto, kuomet prasidės varžybos.

„Gali būti, kad gedimą tvarkysime visą naktį. Pradžia – intriguojanti. Jei pavyks automobilį sutvarkyti, tikiuosi, kad galėsime startuoti. Viskas dabar priklauso nuo mechanikų verdikto. Viliuosi, kad viskas bus gerai. Mechanikais tikrai pasitikiu. Manau, kad automobilis bus paruoštas startui“, – kalbėjo Vaidotas Paškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius