-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos drifto čempionate – B.Čirbos ir A.Vasiliausko dvikova

Gegužės 5 dieną Kuršėnų autodrome nuvilnijo pirmasis Lietuvos šonaslydžio čempionato etapas – „Betsafe drift camp“. Čia susirėmus stipriausiems Lietuvos šonaslydininkams paaiškėjo ir pirmieji sezono rezultatai.
„Betsafe drift camp“ varžybos
„Betsafe drift camp“ varžybos / V.Mirskio nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet nuožmiausia kova vyko tarp daugkartinių Lietuvos čempionų – A.Vasiliausko ir B.Čirbos. Fortūna šį kartą buvo A. Vasiliausko pusėje, o B. Čirba užėmė 2-ą vietą.

Nauja trasa ir 1-oji vieta kvalifikacijoje

Sugrįžti į Lietuvos čempionatą PRO lygos sportininkams teko su rimtu nusiteikimu. Renginio organizatoriai šiemet profesionalams parūpino naują trasą Kuršėnų autodrome, kuriame iki šiol vyko tik Semi PRO ir Street lygos varžybos. Dar po kvalifikacijos kalbintas B. Čirba neslėpė džiaugsmo, kad treniruočių metu pavyko pasitreniruoti ir tikisi gerų rezultatų kvalifikacijoje. Tai ir pavyko pasiekti. Po dviejų kvalifikacinių važiavimų B. Čirba surinkęs 94 taškus užėmė 1-ą vietą PRO lygos dalyvių lentelėje. Tiesa, po varžybų kalbėjo, kad tai itin neįprasta jam, nes iki šiol geriausią rezultatą kvalifikacijoje visuomet pasiekdavo pirmuoju važiavimu. Šį kartą sportininkui lyderio poziciją garantavo būtent antrasis važiavimas.

Pertraukos metu atmosferą kaitino Semi PRO lygos varžybos

Šeštadienį vyko ne tik PRO lygos dvikovos, bet ir Semi PRO lygos pirmenybės, kuriose B. Čirba palaikė savo komandos „Urta drift“ narius. Aukščiausių rezultatų Semi PRO lygoje tarp kitų 73 dalyvių siekė: Salvijus Budrys, Ignas Kringelis, Natas Čižikovas ir Eugenijus Simokaitis. Tiesa, daliai komandos varžybas teko užbaigti jau po kvalifikacijos. Itin konkurencingoje lygoje į TOP32 patekti pavyko I. Kringeliui, kuris užėmė 3 vietą ir S. Budriui, užėmusiam 14-ą poziciją kvalifikacijoje.

Didžioji intriga komandos viduje užvirė dar TOP16-uke, kuomet susikovė abu „Urta drift“ komandos pilotai. Čia vis tik pranašesnis buvo I. Kringelis. Jis toliau tęsė varžybas dėl podiumo. Deja, nesėkmingas bandymas mažajame finale įveikti konkurentą I. Kringeliui kainavo kiek daugiau nei tikėtasi. Išslydęs iš trasos jis susidūrė su stipriais automobilio gedimais, kurių net ir su didžiausiomis komandos pastangomis nepavyko įveikti. I. Kringelis prie starto nepasirodė, o Semi PRO lygos lyderiais tapo:

1 vieta – Kęstutis Petronis;
2 vieta – Karolis Kolosovas;
3 vieta – Edgaras Liutkevičius.

Vistik čia „Urta drift“ komandos pasirodymas neužsibaigė ir didžioji dienos intriga persikėlė į PRO lygą, kurioje komandos vardą kartu su B. Čirba gynė G. Zabulionis.

Titanų kova PRO lygoje

„Betsafe drift camp“ savaitgalio žiūrovai laukė ne tik dėl galimybės pamatyti išsiilgtas varžybas, bet ir sulaukti daugkartinių Lietuvos čempionų dvikovų. Itin techniška ir lėtesnė nei įprasta PRO lygai trasa buvo negailestinga klaidoms, todėl dar TOP16 formate „Urta drift“ gretos praretėjo.

G. Zabulionis susirėmęs su 2020 metų čempionu A. Vasiliausku dėl klaidos ir lūžusio pusašio kovą privalėjo užbaigti. Tuo metu B. Čirba sėkmingai traukė Fortūną į savo pusę ir, įveikęs S. Bieliauską, O. Juodį bei K. Telmentą laukė paskutinio varžovo finalinėje kovoje.

Kaip ir daugelis prognozavo, titanų kova įvyko – finale B. Čirba susirėmė su A. Vasiliausku. Vis tik teisėjų verdiktas buvo palankesnis A. Vasiliauskui. B. Čirba liko 2-as. 3-ioji vieta atiteko D. Macpreikšui.

Po varžybų pakalbintas B. Čirba komentavo: „Su Eurofighteriu dar teks pavaikščioti į pasimatymus. Tačiau rezultatai tikrai džiugina. Baltarusijoje turėjome labai įtemptas varžybas, kurios be galo išsekino. Atlikę namų darbus grįžome stipresni, labiau susikoncentravę ir užtikrintai siekėme aukščiausio rezultato. Dabar lieka iki galo susidraugauti su nauja technika. O taip tik įdomiau. Po poros savaičių galėsime atsigriebti Nemuno žiedo trasoje“.

Tačiau iki tol B. Čirba dalyvaus pasaulinio lygio „FIA Intercontinental drifting cup“ varžybose, kurias pirmą kartą žiūrovai galės stebėti iš Rygos Bikerniekų trasos tribūnų. Iki varžybų komandos laukia daug pasirengimo darbų, tad atsipalaiduoti tikisi jau techninės komisijos Rygoje dieną. „FIA Intercontinental drifting cup“ vyks birželio 11-12 dienomis.

Tą patį savaitgalį Kuršėnų autodrome įvyko ir Street lygos 2-asis etapas, kuriame taip pat pasirodė „Urta drift“ komandos pilotai. Vis tik ir čia pritrūko sėkmės pergalei. Geriausiųjų pozicijas pasidalino:

1 vieta – Eimantas Kindurys;
2 vieta – Nerijus Petrulis;
3 vieta – Žydrūnas Vilčinskas.

Kitas Lietuvos šonaslydžio čempionato etapas vyks birželio 18-19 dienomis, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Visą informaciją apie renginį galima rasti drifting.lt puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius