Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „drifto“ čempionato „Street“ lygoje – paskutinės taškų dalybos

Savaitgalį Marijampolė net trims dienoms tapo Lietuvos „drifto“ sostine. Nuo penktadienio iki sekmadienio „Drift Arena“ trasoje gaudė varikliai. Būtent čia buvo baigtas Lietuvos „drifto“ čempionato „Street“ lygos sezonas, o „Drift Arena Cup“ varžybų serijos dalyviai įveikė priešpaskutinį sezono etapą, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Gabijos Barštytės nuotr.

Penktadienį Marijampolės „Drift Arena“ trasoje vyko tik treniruotės, tačiau ir čia buvo apstu veiksmo. Ruošdamiesi sezono pabaigos batalijoms dalyviai negailėjo nei jėgų, nei padangų. Visa tai bylojo, kad paskutinis „Street“ lygos etapas dovanos itin nuožmią kovą ir tuo pačiu gražius vaizdus susirinkusiems žiūrovams. Taip ir įvyko – žiūrovai galėjo išvysti ir pilotų tarpusavio kontaktus, ir smūgius į betoninius blokus tuomet, kai jėgos buvo pervertinamos.

Finaliniam „Street“ lygos etapui užsiregistravo net 63 dalyviai. Jų gretose - dvi damos Kristiana Lapinskaitė ir Indrė Senkutė-Gedgaudienė bei du jaunieji, dar pilnametystės nesulaukę lenktynininkai Justinas Žebarauskas ir Laurynas Jurčiukonis. Pastariesiems pavyko užimti atitinkamai 48 ir 23 vietas.

Galutinėje lyderių rikiuotėje pirmąją vietą iškovojo stabiliausiai važiavęs ir visus oponentus už nugaros palikęs Nerijus Petrulis. Antrąją vietą iškovojo „Drift Devils“ pilotas Augustinas Jankevičius. „Voverė Drift Team“ komandos pilotas Žydrūnas Vilčinskas sezoną baigė susižerdamas taškus už trečiąją prizinę vietą. Per žingsnį nuo podiumo liko Sandrius Gančierius iš „Street Horrors“ ekipos. Į penketuką pateko ir „Lunatic“ komandos lenktynininkas Eimantas Subačius. Už jų rikiavosi į dešimtuką patekę Ignas Kringelis, Edvinas Rauktys, Leonid Kapustin, Eimantas Šukys ir Mantas Kanapeckas.

Jau kitą dieną šoninio slydimo meistrai stojo į naują kovą. Jų laukė trečiasis „Drift Arena Cup“ etapas. Tai buvo priešpaskutinės sezono varžybos. Jose startavo 35 dalyviai. Renginio organizatoriai pasirūpino ne tik renginio dienomis vykusia tiesiogine varžybų transliacija, bet ir rezultatų pateikimu pilotams. Jie informaciją apie teisėjų skiriamus balus gaudavo tiesiai į ausį iškart po finišo. Tam buvo pasitelkta speciali programėlė. Jos pagalba taip pat buvo itin paprasta koordinuoti dalyvius. Dėl šios priežasties varžybose nebuvo neplanuotų stabdymų ir jas pavyko baigti net valanda anksčiau nei planavo patys organizatoriai.

Trečiojo „Drift Arena Cup“ etapo nugalėtoju tapo Kęstutis Petronis iš „Burbi Burbi Racing Team“ komandos. Iš paskos jo galutinėje lentelėje išsirikiavo du „Urta Drift“ komandos lenktynininkai - Salvijus Budrys ir Ignas Kringelis.

Sekmadienį įvykęs „Drift Arena Cup“ etapas – priešpaskutinis šiame sezone. Jau spalio 30-ą dieną šoninio slydimo meistrai bus pakviesti į sezono uždarymą, kur įvyks galutinę metinę įskaitą nulemsiančios ketvirtojo etapo varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius