Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos motokrosininkų tikslas – A finalas pasaulio motokroso olimpiadoje

Šių metų rugsėjo 26-27 dienomis vyksiančiose Motokroso Nacijų Taurės varžybose Lietuvai atstovausiantys geriausi motokrosininkai – nusiteikę ryžtingai. Arminas Jasikonis, Nerijus Rukštela, Vytautas Bučas vieningai teigia tikslas – patekti į A finalą ir iškovoti aukščiausią vietą.

Prancūzijoje vyksiančios Motokroso Nacijų Taurės varžybų šios šakos sportininkų tarpe kitaip dar yra  vadinamomis motokroso olimpiada. Jos jau vyksta nuo 1947 metų, o į jas susirenka pajėgiausi sportininkai iš 34 Pasaulio ir Europos šalių.

Lietuvai atstovausiantys sportininkai Arminas Jasikonis, Nerijus Rukštela ir Vytautas Bučas artėjančiam čempionatui ruošėsi ne Lietuvoje, o Belgijos ir Prancūzijos trasose. Pasak jų, treniruotės vyksta užsienyje vien dėlto, kad ten yra daugiau panašių trasų į pasaulio ir Europos motokroso čempionatų palyginus su Lietuvos trasomis.

Tikiu, kad galime patekti į A finalą. Ši rinktinė – verta aukščiausios pakylos

Tuo tarpu Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis labai džiaugėsi, kad šių metų Lietuvos komanda didelį dėmesį skiria pasiruošimui.

„Pirmąkart per mano darbo Lietuvos motokroso sporto federacijos istoriją jaunimas taip atsakingai ruošiasi varžyboms, turėdami vienintelį tikslą – padaryti geriausią darbą prestižiniame čempionate. Tikiu, kad galime patekti į A finalą. Šie sportininkai jau daug metų deda dideles pastangas, vertiname pasiektus jų rezultatus, įdėtą darbą, motyvaciją. Ši rinktinė – verta aukščiausios pakylos“, – sakė V. Visockis.

Lietuvai atstovausianti komanda dalyvių tarpe bus viena jauniausių komandų, tačiau patirtimi ir aukštais pasiekimais nenusileidžianti kitoms komandoms. Visi šie trys sportininkai yra daugkartiniai Lietuvos čempionai bei prizininkai Europos ar Pasaulio taurės įvairiose varžybose.

Arminas Jasikonis yra jauniausias Lietuvos rinktinės narys, tačiau motociklu važinėja jau nuo keturių metų. Prancūzijoje jis važiuos OPEN klasėje (motociklai 450 kub. cm ir daugiau). Pasak jauniausio komandos nario, artėjant varžyboms jaudulys yra jaučiamas, bet stengiasi jį numalšinti. Jis pasimiršta, važiuojant trasa ir besimėgaujant važiavimu.

Šios varžybos bus ypatingos tuo, kad mes labai stipriai ruošiamės joms. Jau mėnesį važinėjame į Belgiją ir ieškome trasų, kurios yra panašios į varžybų trasas

Antrasis komandos narys – Nerijus Rukštela važiuos MX1 klasėje (nuo 250 iki 450 kub. cm motociklai). Jam Motokroso Nacijų Taurės varžybos bus jau šeštosios. 

„Šios varžybos bus ypatingos tuo, kad mes labai stipriai ruošiamės joms. Jau mėnesį važinėjame į Belgiją ir ieškome trasų, kurios yra panašios į varžybų trasas. Pats asmeniškai dalyvausiu jau šeštąjį kartą, todėl jaudulys kiekvienais metais mažėja. Važiuoji padaryti patį geriausią rezultatą“, – sakė sportininkas N. Rukštela.

Pasak trečiojo komandos nario Vytauto Bučo, važiuosiančio MX2 klasėje (motociklai iki 250 kub. cm), tikslas yra nenugalėti kitą šalį, neaplenkti kažkokį tai sportininką, o atiduoti visas savo jėgas. „Šiais metais turime labai stiprią komandą, todėl turime didelių šansų pretenduoti į A finalą“, – sakė V. Bučas.

Praėjusiais metais lietuviai B finale liko penkti, o bendroje komandų įskaitoje – 24-ti.

Pasak Lietuvos motokroso rinktinės vadovo Roberto Benediktavičiaus, šių metų rinktinės stiprioji pusė – jų jaunystė.

„Ši komanda turi labai didelį norą patekti ir dalyvauti pagrindinėje varžybų dalyje, t. y. A finale, kur iš 34 komandų pasirodys tik 20 geriausių Europos ir Pasaulio komandų“ , – sakė Robertas Benediktavičius.

Sportininkams šių metų Motokroso Nacijų Taurės varžybos prasidės penktadienį (rugsėjo 25 d.) – dalyvių registracija bei techniniais formalumais, kurie yra labai griežtai reglamentuojami Tarptautinės Motociklų Federacijos. Tuo tarpu pirmoji varžybų diena startuos kvalifikaciniais važiavimais, per kuriuos atrenkama devyniolika stipriausiųjų, kurie patenka į A finalą. 

Likę dalyviai kausis B finale, iš kurio geriausiai pasirodžiusi komanda patenka į kitą dieną vyksiantį A finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius