-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas pasibaigė be didelių nuostolių

Balandžio 24 dieną pasibaigė pirmasis Lietuvos motokroso čempionato etapas. Priešingai nei pirmąją šio čempionato etapo dieną sportininkams pavyko išvengti skausmingų griūčių trasoje bei technikos gedimų. O tempą finaliniuose važiavimuose diktavo bei pirmųjų pozicijų neužleido Lietuvos sportininkai. Visgi profesionalus nustebino aukšti mėgėjų rezultatai bei jų pasiruošimo lygis.
Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas
Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas / Alfonso Rakausko nuotr.

Antroji Lietuvos motokroso čempionato diena prasidėjo vaikų varžybomis. Pirmieji į trasą išvažiavo 11-15 metų vaikų grupė besivaržanti „85” klasėje. Šioje klasėje nepralenkiamas buvo geriausią savo dienos rezultatą kvalifikacijoje pademonstravęs Erlandas Mackonis. Jis ir užėmė pirmąją vietą čempionato I-ojo etapo turnyrinėje lentelėje. Puiki sportininko sezono pradžia ir paraiška varžovams, kad šiemet jis pasiryžęs 2016 m. užimtą trečiąją čempionato vietą iškeisti į pirmąją. Antras šioje klasėje liko Arnas Vedlūga, kuris nuo lyderio pirmajame finaliniame važiavime atsiliko net 14 sekundžių, o antrajame – 6 sekundėmis. Trečią vietą iškovojo Danilas Zhilkinas.

Toliau kovą dėl aukščiausių pozicijų Pagirių motokroso trasoje tęsė 7-12 metų vaikų grupė. Jie varžėsi „65” klasėje. Šioje klasėje į TOP trejetuką pavyko prasibrauti tik vienam lietuviui Ugniui Liuliui. Jis iškovojo antrą vietą bendroje šios klasės įskaitoje į priekį praleidęs minimaliomis sekundės persvaromis latvį Tomassą Saicansą. Trečiąją vietą taip pat iškovojo latvis Janis Martinas Reisulis, kuris minimalia persvara iš trejetuko išstūmė lietuvį Marių Adomaitį.

Vaikų grupių važiavimą užbaigė „50” klasėje važiuojantys 4-9 metų amžiaus vaikai. Šioje klasėje pirmą vietą iškovojo Matas Skodžius, kuris kvalifikacijoje tik keliomis milisekundėmis nusileido svečiui Nikitai Bartashevichiui. Pastarasis galutinėje etapo turnyrinėje lentelėje turėjo tenkintis antrąja vieta, o ant trečiosios vietos pakylos lipo Aidas Skudutis, kuris kvalifikacijoje tebuvo penktas.

Pirmąjį čempionato etapą užbaigė galingesnių motociklų klasėje besivaržantys pradedantieji bei profesionalai. „MX1” pradedančiųjų klasėje geriausią laiką pademonstravo Nerijus Gasickas, o „MX2”pradedančiųjų klasėje – Arnas Tomauskas. Tuo tarpu iš moterų geriausiai pirmajame Lietuvos motokroso čempionato etape pasirodė Adrija Skudutytė.

Profesionalų „MX1” klasės finaliniuose važiavimuose inirtinga kova vyko tarp Domanto Jazdausko ir Nerimanto Juciaus. Pirmajame finaliniame važiavime priekyje buvo ir tempą diktavo Nerimantas Jucius, o antrajame – Domantas Jazdauskas.

Alfonso Rakausko nuotr./Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas
Alfonso Rakausko nuotr./Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas

D. Jazdausko teigimu, visuose finaliniuose važiavimuose pademonstruoti pirmo laiko neleido neseniai patirta kairiojo peties trauma. Visgi to pakako, kad galutinėje etapo rezultatų lentelėje D. Jazdauskas atsidurtų pirmoje vietoje, o sportininko tikslai šiame čempionate aukšti – tapti čempionu.

Antras „MX1” klasėje liko Nerimantas Jucius, o trečioji vieta atiteko latviui Andisui Valtsui.

„MX2” klasėje nepavejamas savo varžovų buvo Arnas Milevičius, kuris labai didele persvara iškovojo pirmąją vietą. Antroji vieta atitekas Joviltui Cibui, o dėl trečiosios vietos buvo neaišku iki pat paskutinio važiavimo. Ji atiteko svečiui iš Latvijos Dmitrijus Gorsanovas. Tuo tarpu „125” klasėje lietuviams teko nusileisti ir pripažinti latvio Valtersio Loginso pranašumą, kuriam atiteko pirmoji vieta. O antrąją vietą iškovojo Valentas Vasiliauskas, trečiąją – Mantas Juozaitis.

Pasak Roberto Benediktavičiaus, šiais metais pakeitus komandų skaičiavimo sistemą, padaugėjo Lietuvos vaikų dalyvių skaičius bei išaugo bendrai pačių dalyvių skaičius.

„Nuo 2016 m. pradėjusi dirbti naujoji motokroso komisija įvedė naujovių. Viena jų – klubams nebegalima samdyti užsienio vaikų bei yra pritraukti visi mėgėjai, veteranai, moterys, kurių taškai klubams taip pat bus įskaičiuoti. Jau pirmajame etape pamatėme, kad šios naujovės ateityje tikrai pasitarnaus, nes padaugėjo Lietuvos vaikų dalyvių skaičius varžybose bei bendrai išaugo dalyvių skaičius. Pirmajame etape turėjome daugiau nei 200 dalyvių“, – komentavo šių metų motokroso čempionato naujienas naujai išrinktas Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius.

Taip pat LMSF prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad mėgėjai sportininkai perėję į profesionalų klases parodė labai aukštą pasiruošimo lygį ir gali konkuruoti dėl aukštų vietų su Lietuvos motokroso sporto profesionalais.

Ar klasių lyderiai nesikeis ir tikrasis sportininkų pasiruošimas sezonui pasimatys gegužės 13 – 14 dienomis. Šiomis dienomis vyks antrasis lietuviško motokroso čempionato etapas po ilgos pertraukos į motokroso čempionato žemėlapį sugrįžusioje Šiaulių Aleksandrijos motociklų kroso trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius