Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lietuvos vandens motociklų čempionato finale – protestai ir variklių ardymas

Rugpjūčio 29-30 dienomis Kaune, Kauno mariose, įvyko Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos organizuojamos paskutiniosios šio sezono Lietuvos vandens motociklų bei Baltijos šalių čempionatų finalinės varžybos. Į šias varžybas susirinko stipriausi Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos bei Lenkijos sportininkai. Čempionato varžybos sulaukė daugiau kaip 60 dalyvių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Marios Kauno marios

Savaitgalį aistros virė ne tik dėl Lietuvos čempiono, bet ir dėl Baltijos šalių čempiono vardo. Intrigų šiose varžybose buvo apstu ne tik vandenyje, bet ir pakrantėje.

Stovimų vandens motociklų klasėje „Ski Lite“ paskutiniame Lietuvos vandens motociklų čempionato etape greičiausia buvo estė Manuela Lohmus, aplenkusi Baltijos šalių čempioną Agu Roostą ir Lietuvos čempioną latvį Arturą Brencį. Manuela taip pat galėjo didžiuotis Baltijos šalių čempionės vardu vaikų iki 15 metų klasėje.

Galingiausioje stovimų vandens motociklų klasėje „Ski GP“ šiose varžybose nugalėtojas buvo Andres Lauris, aplenkęs Lietuvos čempioną Arturą Brencį, o Baltijos šalių čempiono vardas atiteko Markusui Lutsokertui. Sėdimų vandens motociklų „Spark“ klasėje paskutiniojo etapo nugalėtoju tapo Janis Burka, šiose varžybose aplenkęs Baltijos šalių čempioną Uldį Dzalbsą ir Lietuvos čempioną Mindaugą Skarbalių.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Pradedančiųjų sportininkų plaukiančių standartiniais vandens motociklais klasėje „Run beginners Stock“ paskutiniojo etapo bei Lietuvos čempionu tapo Lenkijos atstovas Alanas Kolodziejekas, antrasis bendrojoje įskaitoje liko Julius Mikutavičius. Galingiausioje pradedančiųjų „Run beginners Open“ klasėje pirmasis finaliniame etape buvo lietuvis Gediminas Leonas.

Jis kartu su Linu Petruškevičiumi Lietuvos čempionate surinko vienodą taškų skaičių ir dalijosi 1-ąją bei 2-ąją vietas. Kadangi Gedimino Leono rezultatai paskutiniajame etape buvo geresni, jis galės didžiuotis Lietuvos čempiono vardu. Profesionalų klasėje „Run pro Limited“ greičiausias buvo lenkas Jacekas Szubertas. Jis tapo šių varžybų ir Lietuvos čempionato nugalėtoju, už savęs palikęs du aršiausius priešininkus – Mindaugą Jačiauską (2vieta) bei Redą Petkevičių (3vieta).

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Galingiausiais vandens motociklais plaukiančių profesionalų „Run pro GP“ klasėje etapo nugalėtojų trejetas visas buvo užimtas Lenkijos sportininkais: Andžejumi Wišniewskiu (1 vieta), Krystianu Domanskiu (2 vieta) bei Marcinu Senda (3 vieta). Lenkijos čempionas Andzejus Wišniewskis galės didžiuotis ir Lietuvos čempiono vardu. Lietuvos čempionato suvestinėje Marcinas Senda iškovojo antrąją vietą, o trečiąją vietą išsaugojo lietuvis, šių metų Baltijos šalių čempionato nugalėtojas Tomas Gurkšnys.

Įnirtingiausia kova vyko tarp profesionalų, plaukiančių standartiniais vandens motociklais, „Run AM Stock“ klasėje. Pirmasis šiose varžybose buvo ir Lietuvos čempiono vardą pelnė lenkas Jacekas Szubertas. Antrasis paskutiniajame čempionato etape buvo Mindaugas Jačiauskas, tačiau šių varžybų rezultatai Mindaugui buvo anuliuoti.

Rusijos sportininkui suabejojus Mindaugo Jačiausko motociklo techniniais parametrais, teisėjų kolegijai buvo pateiktas protestas. Tokio pobūdžio protestas buvo pirmasis per 10 metų vykusių Lietuvos čempionatų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Mindaugui Jačiauskui atsisakius pateikti savo sportinę techniką techninei komisijai, jo rezultatai paskutiniame etape buvo anuliuoti. Antrasis protestas dėl šios klasės motociklų techninės atitikties buvo pateiktas dėl Redo Petkevičiaus technikos.

Trečiadienio popietę buvo pateiktas oficialus atsakymas, po įvykusio techninės komisijos posėdžio, kurio metu buvo išardytas vandens motociklo variklis. Jo metu techninių pakitimų bei neatitikimų techniniams nuostatams šiai klasei nebuvo rasta, todėl Redui Petkevičiui rezultatai nebuvo pakeisti.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Taigi Lietuvos čempionato prizininkais tapo Jacekas Szubertas (1vieta), Redas Petkevičius (2vieta), Mindaugas Jačiauskas (3vieta). Baltijos šalių čempionu tapo estas Erki Laiakask, antrąją vietą užėmė Redas Petkevičius, o trečiąją poziciją išlaikė Mindaugas Jačiauskas.

„Džiaugiamės, jog šio sezono metu visose varžybose sportininkų skaičius buvo didesnis nei pusšimtis. Turėjome gausų būrį svečių iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Ukrainos bei Lenkijos. Tikimės, jog ir ateinantis 2016 metų sezonas suburs didelį būrį sportininkų iš kaimyninių šalių, o Lietuvoje šis sportas taps dar populiaresnis“, – apibendrino pabėgusį sezoną Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius