Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Giedriaus Matulaičio komentarai

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Giedrius Matulaitis
Giedrius Matulaitis / Andriaus Lauciaus nuotr.

Giedrius Matulaitis – fotografas, aplankantis daugelį Lietuvos automobilių sporto renginių bei dažnai vykstantis į aplinkines valstybes.

– Giedriau, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Labai sunku atsakinėti į šį klausimą, nes daug skirtingų disciplinų, daug sportininkų, daug pasiekimų, daug visko. Abu Gelžiniai, Staponkus, Matijošaitis, Butvilas, Vanagas, visi šiais metais rodė rezultatus, kažko išskirti net nesinorėtų. Labai patiko „World RX“ matyti ir Lietuvos vėliavą nešantį Nerijų Naujokaitį, gaila, bet dėl kažkokių klaidų jo trasoje taip ir nepamatėm.

Labai pradžiugino drifteris Andrius Vasiliauskas, Europos čempionatu vadinamos varžybų serijos „Drift Allstars“ dviejuose etapuose užlipęs ant podiumo ir sezoną baigęs bendros įskaitos trečioje vietoje.

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Jauni lietuviai dažniausiai asocijuojasi su kartingais, tačiau šiemet šį „titulą“ norėčiau skirti Kasparui Navickui, sėdinčiam prie automobilio vairo ir siekiančiam bei pasiekiančiam rezultatų ralio kroso trasose.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Kelintus metus iš eilės visiškai be abejonių – Benediktas Vanagas (ir komanda, būtinai komanda). Rezultatas Dakare, visa komunikacija, rezultatai ralio trasose. Tai vis dar siektinas ir kol kas dar nepasiekiamas pavyzdys daugeliui Lietuvos sportininkų.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Vienareikšmiškai „Autoplius Fast Lap“. Kol Lietuva nesugeba pas save prisivilioti tokių renginių, kaip Latvijoje vykęs „Neste World RX“, tol, manau, stipriausių pozicijų „Autoplius Fast Lap“ neužleis. Ir tai bus dar ilgai – Giedriau ir Ko.: teks dar stengtis.

Antradienį skaitykite pokalbį su lenktynininku bei LASF „žiedo“ komiteto pirmininku Rimvydu Agurkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius