Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Lino Ramoškos komentarai

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Linas Ramoška
Linas Ramoška / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kitas 15min.lt rinkimų dalyvis – įvairių automobilių sporto renginių organizatorius bei Lietuvos automobilių sporto federacijos Žiedo komiteto narys Linas Ramoška.

– Linai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Vaidotas Žala. Sėkmingas ir brandus finišas Lietuvos ralio čempionate, naujų horizontų paieškos „Baja“ varžybose ir dabar – Dakaras. Vaidas kaip sportininkas tikrai auga ir juda į priekį – būtent tas ir žavi, būtent tai, mano galva, yra būtina visiems. Baltarusijos ralio čempionatas nėra naujas horizontas, jei jį laimi iš pirmo karto – reikia imtis iššūkių, kurie tave stumtų į priekį, būtent tą Vaidas ir daro.

Automobilių sporto garsinimas vyksta dviem keliais – geruoju ir bloguoju. Pastarasis, matyt, nukeliautų Dariui Janušui, kartu su „metų nuotraukytės“ nominacija

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Simonas Urbonas („Autoplius Fast Lap“). Šį vaikiną stebiu jau keletą metų – jis reikšdavosi greituminio slalomo varžybose, kur važiuodamas savo tėčio „Subaru“ neretai nušluostydavo nosį žymiai rimtesniems dėdėms. Sėkmingas šių metų žingsnis į „Autoplius Fast Lap“, prizinės vietos ir kuklumas – iš esmės tai yra jau gera formulė sėkmei, kartu prijungus norą treniruotis ir Simono tėvelio entuziazmą, tikiu, kad šis vyrukas eis toli.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo šį sportą garsindamas šalyje?

– Garsinimas vyksta dviem keliais – geruoju ir bloguoju. Pastarasis, matyt, nukeliautų Dariui Janušui, kartu su „metų nuotraukytės“ nominacija, teigiama pozicija nekinta – Benediktas Vanagas, už savo sugebėjimą nešnekėti apie automobilių sportą ir būti žinomiausiu Lietuvos sportininku.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Šiemet pagaliau gavau progą aplankyti visus esminius renginius, kuriuose netekdavo būti. Infrastruktūros ir masto prasme – „Eneos 1000 km“ neaplenkiamas. Atmosferos prasme, be abejo, „Autoplius Fast Lap“. Dalykas, ko jiems abiem, mano galva, trūksta – ambicijos ir inovacijų. 1000 km lenktynės jau senokai virto „štampuotu“ renginiu, „Autoplius Fast Lap“ irgi mažina naujovių skaičių, o tai pabaigos pradžia.

Stiprus šūvis su idėja buvo šių metų „Drift Allstars“, tačiau galutinis jo įgyvendinimas man nelabai patiko, tad šįkart liksiu be savo favorito.

Šeštadienį skaitykite pokalbį su „P1 Racing by WTR“ kartingo komandos vadovu ir automobilių sporto renginių organizatoriumi Dariumi Grinbergu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius