-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto visureigis Dakare: sunkiausias pasaulyje lenktynes įveikti galima ir juo

Sunkiausiose pasaulio Dakaro lenktynėse dalyvauti galima ir turint kone eilinį miesto visureigį. Ir kas, kad ši mašina labiau pritaikyta miestų gatvėmis nei dykumos kopoms – labai norint viskas tampa įmanoma. Tiesa, laimėti Dakarą tokios klasės automobiliu nė nesvajokite.
Akira Miura
Akira Miura / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Veteranai, „TLC Toyota Auto Body“ komanda, gali pasigirti jau 7 pergalėmis T2 klasėje (minimaliai patobulinti serijiniai visureigiai). Šiemet komandą sudaro du ekipažai – Akira Miura ir jo šturmanas Laurentas Lichtleuchteris turės 340 numerį, o jų kolegomis su 345 numeriu taps komandos naujokai Ronaldas Basso ir Jeanas Michelis Polato.

Abu ekipažai startuos automobiliais „Toyota Land Cruiser 200“ su V8 varikliu, jiems teks įveikti daugiau nei 7600 km per Saudo Arabiją.

Komandos vadovas Yuji Kakutani teigia, kaip rašo autostuff.pl, kad pasiruošimas šiam Dakarui sudėtingas dėl koronaviruso pandemijos.

„Nepaisant to, visa komanda dirbo labai intensyviai spręsdama problemas, kurios kilo per praeitą Dakarą. Šį sezoną esame dar geriau pasiruošę. Mano manymu, turime labai didelių šansų pasiekti pergalę serijinių automobilių kategorijoje“, – tvirtina jis.

Ekipažai važiuos „Land Cruiser“ automobiliais, kurie labai panašūs į serijinės gamybos mašinas, kokias galima įsigyti automobilių salone: V8 4,5 litro darbinio tūrio variklis, išvystantys 300 AG pajėgumą, keturi varantieji ratai ir automatinė šešių pavarų dėžė.

Minimalūs patobulinimai

Vis dėlto dakarinis „Land Criuser“ yra ypatingas, šis automobilis pritaikytas lenktyniauti T2 grupėje. Todėl jo rėmas yra saugesnis, kitokie ir saugos diržai, degalų bakas daug didesnis, įrengta gesinimo sistema. Kitokie automobiliuose ir ratai bei padangos, kurios turėtų padėti įveikti sunkiausias trasas.

Šis Dakaras „Toyota Land Cruiser“ automobiliams bus išskirtinis ir tuo, kad šis automobilis 2021 metais švęs savo 70-metį, tad komanda sako norinti dar kartą priminti apie šios mašinos patikimumą ir atsparumą sunkiomis sąlygomis.

VIDEO: Laida „15min su Dakaru“: Dakaro naujokas Laisvydas Kancius – apie ypatingą keturratį, šeimą ir verslą
VIDEO: 15min su Dakaru: degę ir virtę ant šono Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas grįžta į Saudo Arabiją turėdami aiškų tikslą
VIDEO: Kvapą gniaužiantys Dakaro ralio vaizdai ir linksmos istorijos su A.Juknevičium ir D.Vaičiuliu
VIDEO: Ką dar, be megztos trispalvės kepurėlės, Vaidotas Žala paaukos dėl sportinio rezultato Dakare?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius