Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterys ant motociklų: Laia Sanz pasiryžusi įveikti 11-ąjį savo Dakarą

Nuo sausio 2 dienos visų pasaulio Dakaro gerbėjų akys susmigo į Saudo Arabiją, kur prasidėjo sunkiausios pasaulio lenktynės. Lietuvių šiemet ten rekordiškai daug, va tik moterų tarp jų nėra. Tačiau iš kitų šalių moterų yra ne viena. Motociklų klasėje startavo keturios. Aukščiausią numerį turi Laia Sanz – ji Dakarą įveikti pasiryžusi jau vienuoliktą kartą.
Laia Sanz Dakaro ralyje
Laia Sanz Dakaro ralyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laia Sanz – patyrusi Dakaro vilkė. Ir šiose varžybose ji ketina įrodyti esanti tikra šio sunkaus ralio žvaigždė, nors pastarieji metai motociklininkei buvo sudėtingi: iš praėjusio Dakaro ji grįžo traumuota, o vasarą gydėsi erkės sukeltą Laimo ligą. Tačiau tai jau praeityje ir Laia prieš Dakarą tvirtino esanti pasiruošusi startuoti sunkiausiose pasaulio lenktynėse. Ji važiuoja „RC 50F“ ir yra kupina ryžto įveikti savo 11-ąjį Dakarą bei pasiekti kuo geriausią rezultatą.

2020-ųjų Dakare L.Sanz startavo 14, o baigė lenktynes 18-oje vietoje. Aukščiausias jos pasiekimas – 2015 metais užimta devinta vieta.

43-ajame Dakare didesnis dėmesys skiriamas navigavimo įgūdžiams ir gebėjimui važiuoti lėtesnėse, techniškesnėse atkarpose, o tai puiki naujiena šiai motociklininkei. Kadangi vidutinis greitis etapuose šiemet turėtų būti mažesnis, Laia, puikiai besitvarkanti su navigacija ir įveikianti ilgas distancijas darydama mažai klaidų, nusiteikusi optimistiškai.

Saudo Arabijoje vykstančiose Dakaro lenktynėse dalyviams, tarp jų – ir L.Sanz, jau teko įveikti prologą ir pirmą etapą, kuriame ji buvo 33-ta. Laukia dar 11 etapų, bendras trasos ilgis bus daugiau nei 7,6 tūkst. km.

VIDEO: „Dakaro ralis 2021“: trasa ir maršrutas

„Tai man buvo išties sunkūs metai, todėl negaliu sulaukti 2021 m. Dakaro, tai man daug reiškia. Susižeidžiau ranką praėjusio Dakaro antrame etape ir, nors baigiau varžybas, trauma pasirodė sudėtingesnė, nei maniau. Metų pradžioje reikėjo laiko, kad atgaučiau formą. Tada negalėjau sulaukti, kada vėl pradėsiu treniruotis savo motociklais „GASGAS“.

Bet kai vėl sėdau ant motociklo, pradėjau blogai jaustis. Galų gale man diagnozavo Laimo ligą. Gerai, kad pradėjus tinkamą gydymą vėl galėjau važiuoti. Žinau, kad nesu šimtaprocentinės formos ir turėsime stebėti, kaip jausiuosi prasidėjus varžyboms sausį“, – sakė prieš Dakarą L.Sanz.

„Scanpix“/AP nuotr./Laia Sanz Dakaro ralyje
„Scanpix“/AP nuotr./Laia Sanz Dakaro ralyje

Ji džiaugiasi, kad Dakaras vėl vyksta Saudo Arabijoje – teritorija jau bent iš dalies pažįstama, sukaupta patirties ir organizaciniais klausimais.

„Sausio važiavimai turėtų būti techniškesni ir sudėtingesni naviguojant, tad negaliu sulaukti. Nenoriu pati sau daryti spaudimo, o dar vienas finišas būtų tiesiog nuostabu, tačiau mano pagrindinis tikslas yra nuvažiuoti ten ir tiesiog mėgautis varžybomis“, – tikino patyrusi motociklininkė.

Kiek anksčiau skelbta, kad kitais metais Laia Sanz ketina save išbandyti ir automobilių sporte – su žymiuoju lenktynininku Carlosu Sainzu dalyvaus „Extrem E“ varžybose, kur važiuos elektromobiliai.

VIDEO: Koks Dakaro scenarijus užšifruotas motociklinko Arūno Gelažninko pavardėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius