-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklų sporto federacija dėl „Nemuno žiedo“ veiklos kreipėsi į Prezidentę

Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF) dėl, jos manymu, neskaidrios „Nemuno žiedo“ žiedinių lenktynių trasą valdančios šiuo metu bankrutuojančios viešosios įstaigos „Nemuno žiedas“ veiklos kreipėsi į valstybės vadovus, rašoma federacijos pranešime spaudai.
„Nemuno žiedas“
„Nemuno žiedas“ / Všį „Nemuno žiedas“ nuor.

LMSF rašte, kurį federacija išsiuntė šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Premjerui Algirdui Butkevičiui, Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei ir Vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui, „Nemuno žiedo“ vadovai bei įmonę valdančio Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovybė kaltinami galimu bendrininkavimu švaistant sportui skirtas lėšas bei tyčiniu siekiu bankrutuoti, nuslepiant padarytą žalą.

Tai, kas vyksta su „Nemuno žiedu“, yra gerai apgalvota schema, leidžianti tam tikrai asmenų grupei siekti asmeninių tikslų

„Esame priversti prašyti aukščiausių valstybės vadovų įsitraukimo, nes manome, kad tai, kas vyksta su „Nemuno žiedu“, yra gerai apgalvota schema, leidžianti tam tikrai asmenų grupei siekti asmeninių tikslų. Šie žmonės savo asmeninius interesus iškelia prieš viso profesionalaus motociklų sporto interesus”, – sako Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis.

Anot jo, tokias mintis sustiprina tai, kad šiuo metu bankrutuojančio „Nemuno žiedo“, kuris valstybei skolingas 3,47 mln. eurų, problemą KKSD planuoja spręsti tiesiog įsteigdama naują viešąją įstaigą ir perleisdama šiai įmonės turtą, bet ne įsiskolinimus.

„Mūsų tvirtu įsitikinimu, tokios užmačios yra tiesiog KKSD vadovo Edžio Urbonavičiaus siekis toliau vykdyti galimai neskaidrią veiklą per naują, KKSD pavaldų juridinį asmenį, nuslepiant tai, kas vyko anksčiau“, – mano V. Visockis.

Rašte nurodoma, kad šiuo metu bankrutuojantis VšĮ „Nemuno žiedas“ galimai ne tik nuolat neefektyviai bei neskaidriai naudojo pinigus, bet ir kenkė šalies automobilių ir motociklų sportui.

„Nesaugiose, su automobilių ir motociklų sporto federacijomis nesuderintose varžybose nedalyvavo licencijuoti varžybų teisėjai, buvo nesilaikoma saugumo reglamentų. Nustūmus federacijas į užribį, ši veikla sėkmingai vykdoma iki šios dienos. Tuo tarpu profesionaliam sportui atstovaujančios ir trasą norinčios išsinuomoti organizacijos buvo verčiamos mokėti už paslaugas, kurios ne visada būdavo suteikiamos, pavyzdžiui, trasa suteikiama nevalyta, išrašoma sąskaita už neveikiantį interneto ryšį, o kaina, kurią tekdavo mokėti – diskriminacinė. Ir tai vyko nepaisant to, kad trasa buvo įkurta būtent siekiant remti profesionalų Lietuvos automobilių bei motociklų sportą”, – teigiama rašte šalies vadovams.

V.Visockis pažymi, kad A. Samochinas konkursą tapti „Nemuno žiedo“ vadovu laimėjo tik į jo nuostatus įtraukus reikalavimą turėti būtent tam tikros srities aukštąjį išsilavinimą, bet žinių apie sportą jam trūksta. A. Samochinui tapus vadovu, buvo atleisti visi įstaigos darbuotojai ir priimti nauji, kurie, pasak V.Visockio, neturi jokio supratimo apie automobilių ir motociklų sportą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius