-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MotoGP. Valentino Rossi Japonijoje iškovojo „pole“ poziciją

„Yamaha“ lenktynininkas Valentino Rossi Japonijoje pranoko varžovus greičiu ir iškovojo trečiąją „pole“ poziciją šių metų „MotoGP“ sezone.
Valentino Rossi
Valentino Rossi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Treniruotėse italas greičiu neblizgėjo ir nebuvo pakilęs aukščiau ketvirtos vietos. O po pirmųjų bandymų kvalifikacijoje sportininkas nuo tuo metu pirmavusio Marco Marquezo atsilikinėjo daugiau nei puse sekundės.

Minėtasis M.Marquezas vieną trasos ratą buvo įveikęs per 1 min. 44,134 sek. ir 0,2 sek. pirmavo prieš kitą „Yamaha“ komandos lenktynininką Jorgę Lorenzo.

Vėliau ispanui sunkiai sekėsi pagerinti savo paties užfiksuotą rezultatą. Sportininkui sutrukdė ne tik trasoje kritęs Calas Crutchlow, bet ir paties padarytos klaidos.

Tuo pasinaudojo V.Rossi, kuris vieną ratą įveikė greičiau nei per 1 min. 44 sek. ir 0,180 sek. pranokęs varžovą iškovojo „pole“ poziciją.

Pačioje važiavimų pabaigoje trečiąją startinę poziciją iškovojo J.Lorenzo. Ispanas treniruočių metu skaudžiai krito nuo motociklo ir buvo išgabentas į ligoninę. Po atliktų tyrimų sportininkui buvo leista dalyvauti kvalifikacijoje.

Pozicijas antroje startinėje eilėje išsidalino „Ducati“ atstovas Andrea Dovizioso, kvalifikacijoje nuo motociklo kritęs C.Crutchlow ir „Suzuki“ lenktynininkas Aleixas Espargaro.

Japonijoje vietoje Andrea Iannone „Ducati“ motociklu važiuojantis Hectoras Barbera pagrindiniuose šios dienos važiavimuose liko aštuntas.

Dani Pedrosa treniruočių metu krito nuo motociklo ir susilaužė raktikaulį. Ispaną pakeitęs Hiroshi Aoyama kvalifikacijoje liko paskutinis.

Sekmadienį Japonijoje, Motegi trasoje, vyksiančios „MotoGP“ lenktynės prasidės 08:00 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius