Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis FIA prezidentas ėmėsi reformų: atleido „Mercedes“ nemėgiamą lenktynių direktorių

Naujasis FIA prezidentas Mohammedas ben Sulayemas ėmėsi reformų. Vasario 17 d. jis atstatydino lenktynių vadovą Michaelo Masi.
Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Masi kėdė susvyravo po dviprasmiškų lenktynių Abu Dabyje. FIA reformų ėmėsi po skandalingų finalinių 2021 m. sezono lenktynių. Tą kartą lenktynių direktoriaus Michaelo Masi veiksmai nulėmė 2021 m. sezono pasaulio čempiono vardo likimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujasis FIA prezidentas Mohammedas ben Sullayemas

Tokiu būdu Maxas Verstappenas atėmė titulą iš „Mercedes“ atstovo Lewiso Hamiltono. „Mercedes“ komanda FIA apipylė protestais. Vienas iš reikalavimų buvo atleisti iš pareigų M.Masi.

Kas nutiko gruodžio 12 d. Abu Dabyje

Visą reportažą iš lemiamų lenktynių rasite čia.

O sutrumpinta versija atrodytų taip. Po pačioje lenktynių pabaigoje N.Latifi patirtos avarijos į trasą išvažiavo saugos automobilis. SC fazės metu Maxas skubiai užsuko į boksus minkšto mišinio padangų. Lenktynės buvo atnaujintos likus vos vienam ratui iki jų pabaigos. Ši SC fazė iš esmės pakeitė situaciją ir suteikė Maxui vilties. Juo labiau kad teisėjai leido penkiems automobiliams, važiavusiems paskui saugos automobilį, susigrąžinti prarastą ratą ir aplenkti saugos automobilį. Tai leido Maxui priartėti prie Lewiso.

Maxas pasinaudojo savo padangų pranašumu ir aplenkė Lewisą taip pirmą kartą karjeroje tapdamas pasaulio čempionu!

FIA reformos

FIA prezidentas Mohammedas be Sulayemas pareiškė, kad atnaujins teisėjų komandą. 2022 m. F-1 sezone FIA lenktynių direktorių pareigas atliks Nielsas Vittichas ir Eduardo Freitas, perėję į F1 iš DTM ir WEC lenktynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius