Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 14 /20:20

Neeilinė naujiena: pasaulinėje 24 val. lenktynių serijoje startuos lietuviai su „Lamborghini“, „Porsche“ ir CUPRA

Sekmadienį Šiaulių centre, Prisikėlimo aikštėje komanda „Šiauliai RD Signs“ pristatė Saulės miestui ir visai Lietuvai savo naują lenktynių automobilį „Lamborghini Huracan“. Juo komanda startuos pasaulinėje 24 val. lenktynių serijoje. Pirmasis startas – kovo 26 d. legendinėje Mugello trasoje Italijoje, kurioje vyksta ir „Formulės 1“ lenktynės.
Temos: 1 Lietuviai

Tiesa, komanda startuos ne visose 24h čempionato lenktynėse. Tikrai nevažiuos į Ameriką (nes didėja kaštai). Kaip sakė komandos „Šiauliai RD Signs“ įkūrėjas ir vadovas Audrius Butkevičius, šiuo metu komanda turi surinkusi rėmėjų biudžetą dviem etapams: Mugello 12 val. ir Barselonos 24 val. lenktynėms. Tai pat startuos Baltijos šalių čempionate ir Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

Kainuoja kaip Dakaras

A.Butkevičius dalyvavimą tokiame čempionate (jei važiuotų visus 24h etapus) palygino su Dakaro raliui skiriamais šimtais tūkstančių ar net milijonais.

Be jokios abejonės, norėdamas suburti stiprią komandą, galinčią varžytis pasaulinėje serijoje, A.Butkevičius į komandą pakvietė ir legionierių. „Lamborghini“ su Šiaulių simboliu Mugello trasoje kartu su žinomu Šiaulių verslininku ir autosporto entuziastu lenktyniaus žiedinių lenktynių ir ralio legenda Ramūnas Čapkauskas, jau keletą sezonų „Geros dovanos“ analogišku „Lamborghini“ lenktyniavęs Egidijus Gutaravičius, Baltijos šalių ir Lietuvos kartingų čempionas Paulius Paškevičius.

Į pristatymą Šiauliuose atvykęs Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius neslėpė džiaugsmo. Jo teigimu, nepaisant karantino, autosportas Lietuvoje atsigauna. O toks Šiaulių verslininkų ir savivaldybės žingsnis yra puikus pavyzdys, kaip valdžia galėtų prisidėti prie Lietuvą ar jos miestus garsinančių reikšmingų projektų.

Šiaulių miesto mero patarėjas Justinas Švėgžda neslėpė pasididžiavimo, kad Šiaulių miestui bus atstovaujama tarptautinėje arenoje ir kad visa Europa pamatys naująjį Šiaulių miesto simbolį, kurį sukūrė dizaineris Vilmantas Dambrauskas.

Mugello startuos trys lietuvių komandos

Į Mugello trasą keliauja ir dar dvi puikiai autosporto gerbėjams pažįstamos komandos. Tik ne iš Šiaulių, o iš Kauno. 24h lenktynių serijos etape startuos „Juta Racing“ su Porsche 991 II CUP ir „Juta Racing Junior“ su CUPRA TCR DSG. „Porsche“ pilotuos Julius Adomavičius, Andrius Gelžinis ir Jonas Gelžinis. Prie TCR vairo sės Audrius Navickas, Aurimas Jablonskis, Nerijus Baliūnas, Algirdas Gelžinis, Ignas Gelžinis.

„Norime pasirodyti puikiai“, – 15min sakė Jonas Gelžinis. Daugiau apie komandos „Juta Racing“ planus jis papasakos jau Italijoje.

Pirmieji lietuvių testai Mugello – jau po savaitės, kovo 22-23 d., o 26-27 d. vyks lenktynės. Organizatoriai 12 val. padalins per dvi dienas.

Šiais metais šioje serijoje, pirmose lenktynėse Dubajuje (užsienio komandose) jau yra startavę du Lietuvos lenktynininkai Justas Jonušis ir Julius Adomavičius.

Mugello 12h starto rikiuotę rasite čia.

Ketvirtadienį žiūrėkite specialią 15min laidą GAZAS ir STABDIS, kurioje dalyvaus „Šiauliai-RD Signs“ komandos pilotas Audrius Butkevičius.

Naujausią informaciją apie 24h Mugello sekite 15min GAZAS.

Taip atrodė RD Signs pristatymas Šiauliuose (tiesioginės transliacijos įrašas):

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius