-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nemuno žiedo“ konkurencija subliūško – Kazlų Rūdoje lenktynių trasos nebestatys

Dar praėjusiais metais buvo gyvos spekuliacijos apie Kazlų Rūdoje neva planuojamą statyti automobilių sporto kompleksą – „Grade 2“ lygio lenktynių trasą, kurioje gali vykti kone visos automobilių sporto varžybos, išskyrus „Formulę-1“. Tačiau praėjusią savaitę tokioms kalboms buvo galutinai padėtas taškas.
„Nemuno žiedas“
„Nemuno žiedas“ / Všį „Nemuno žiedas“ nuor.

Kazlų Rūdos karinis aerodromas buvo perleistas Krašto apsaugos ministerijai, tuo panaikinant visas galimybes čia atsirasti didelei lenktynių trasai – tai patvirtino „Nemuno žiedo“ direktorius Arūnas Samochinas. Vienintelės žiedinių lenktynių trasos Lietuvoje vadovas teigė besidžiaugiantis, kad nebebus svarstymų dėl, pasak jo, neįgyvendinamų projektų, ir visas dėmesys bus sutelktas į „Nemuno žiedą“.

„Jeigu ateitų privatus investuotojas ir investuos tą didelę sumą, tai valstybės tikrai bus prašoma prisidėti. Galbūt nutiesti kelius, galbūt pastatyti kokį viaduką. Manau, kad valstybė turės prisidėti bent 10 proc., tai sudarytų ne vieną milijoną eurų. Investavusi tokią sumą į „Nemuno žiedą“, valstybė turėtų šimtaprocentį trasos akcijų paketą ir nebūtų tik menka didelio objekto dalininkė, kur viską valdytų privati bendrovė“, – prieš metus, kalbėdamas apie galimą naujos trasos statybą, samprotavo A.Samochinas.

Visiškai atnaujinti „Nemuno žiedo“ trasai reikėtų apie 4,5 mln. eurų. Jos vadovas nekalba apie infrastruktūrą ir kitus aplinkinius objektus, tačiau kapitališkai renovuoti trasą tokios sumos užtektų.

Atnaujinimo procedūroms jau pradėta rengtis: VšĮ „Nemuno žiedas“ iškelta bankroto procedūra, taip bus panaikintos per praėjusį dešimtmetį , Eduardo Jako valdymo periodu, susikaupusios milijoninės skolos valstybinėms institucijoms.

Naujosios „Nemuno žiedą“ valdančios įstaigos steigėjais bus Kūno kultūros ir sporto departamentas kartu su Kauno miesto bei rajono savivaldybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius