Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas dalyvis „Perimetro“ čempionate: į bekelę – su „Porsche“

Ką pamanytumėte pamatę miško keliuku ar kvartalinėmis linijomis bevažiuojantį „Porsche“? Tikriausiai pirmiausia pabandytumėte sau įsignybti ir pasitikrinti ar nesapnuojate. Jeigu ir po šio veiksmo „Porsche“ neišnyko iš jūsų akių, tikėtina, kad tai ne miražas ir jūs stebite Lietuvos Baja 2020 „Perimetro“ čempionato pirmąjį etapą, nes būtent jame šį savaitgalį pirmą kartą Lietuvos 4x4 sporto istorijoje startuos ekipažas su „Porsche Cayenne S“, rašoma pranešime.
„Porsche Cayenne S“
„Porsche Cayenne S“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Porsche“ koncernas savo pirmąjį SUV pristatė dar 2002 – aisiais. Tai buvo pirmasis šio gamintojo automobilis su keturiomis durimis ir pirmasis automobilis skirtas bekelei, neskaitant tų, kurie pagaminti entuziastų dalyvaudavo senosiose ralio – reido varžybose „Paryžius – Dakaras“.

Vis gi į rimtesnės bekelės sunkumus šis modelis nebuvo orientuotas. Tačiau 2010-aisiais rinkai buvo pasiūlytas išskirtinis „Cayenne“ modelis – „Porsche Cayenne Transsyberia“. Pasaulį išvydo vos 600 šių specialiai „Porsche“ centre Weissache sukonstruotų automobilių. Tad jie yra tapę kolekcinėmis vertybėmis. Vieno tokio egzemplioriaus kaina jau siekia apie 150 tūkst. eurų.

Į tokius modelius besižvalgydamas, „Porsche“ fanas, Mindaugas Daunoravičius ir nusprendė pabandyti. Pabandyti paruošti „Cayenne“ bekelės varžyboms. „Esu lojalus šiai vokiškai markei, tačiau su 911 modeliu į purvą juk nelysi, tad rinkdamasis automobilį prastesniam keliui ir pasirinkau pirmąjį „Porsche“ SUV“, – istoriją pradeda M.Daunoravičius.

Egidijaus Babelio nuotr./Mindaugas Daunoravičius
Egidijaus Babelio nuotr./Mindaugas Daunoravičius

Vyras neslepia, kad iš ne vieno bičiulio sulaukė siūlymo rinktis kitus modelius, pavyzdžiui, „Mitsubishi Pajero“ ar „Toyota LandCruiser“, tačiau vilnietis nusprendė likti ištikimas savo mėgiamai markei ir jau ruošiasi pirmoms Lietuvos Baja 2020 varžyboms Švenčionyse.

„Tas pasiruošimas, žinoma, kol kas kuklus. Uždėjome labiau bekelės keliams pritaikytas „Goodyear Wrangler“ padangas. Tai tiek“, – juokiasi vyras.

Tik nereikia pagalvoti, kad toks požiūris lengvabūdiškas. Prieš registruodamas komandą į varžybas, jis pasiklausė organizatorių, ar reikės gervės ir ar bus pelkių, gavęs neigiamus atsakymus, M.Daunoravičius nusprendė, kol kas apsiriboti labiau bekelei tinkamomis padangomis. „Vėliau įmontuosime ir gervę, ir apsauginius lankus, montuosime papildomą apšvietimą, tikriausiai keisime ir pakabą, nos orinei važiuoklei priekaištų kol kas neturiu“, – pasakoja „Perimetro“ dalyvis.

Pirmuosius išbandymus bekele „Porche Cayenne“ jau išlaikė ir Mindaugas tikina labai nustebęs automobilio pravažumo galimybėmis. „Skandinome automobilį iki lempų... Išvažiavę turėjome šiek tiek problemų su elektra – pamirksėjo lemputės, pasiožiavo automobilio užvedimo sistema, bet tereikėjo kelių minučių pradžiūti ir viskas vėl funkcionavo kuo puikiausiai“, – pirmaisiais įspūdžiais iš pasivažinėjimo bekele dalinosi M.Daunoravičius.

Jis atviravo, kad gali kilti sunkumų ir įkalbinant Lietuvos mechanikus prikišti rankas prie šio modelio ruošimo bekelei, juolab, kad Europos rinkoje nelabai yra ir reikiamų detalių. Daugumą jų teks siųstis iš už Atlanto, tačiau M.Daunoravičius į reikalą žvelgia optimistiškai ir sako, kad jau pirmajame Lietuvos Baja 2020 „Perimetro“ čempionato etape bandys išsiaiškinti, kokie patobulinimai automobiliui reikalingi ir išakart jų imsis.

Beje, pats M.Daunoravičius automobilių sporte ne naujokas. Ne viena pergalė pasiekta skirtinguose kartingų čempionatuose, o 5 sezonus buvo galima Mindaugą sutikti su „Mitsubshi Lancer EVO“ besivaržantį ir Lietuvos ralio trasose, tad automobilių sportas jam nėra naujiena.

Žurnalistas ir keliautojas Vitoldas Milius su „Porsche Cayenne“ prieš ketverius metus dalyvavo projekte „The Longest Drive“, kurio metu buvo pagerintas kelionės laiko rekordas iš Nordkappo, šiauriausio Europos taško, iki Adatos kyšulio, piečiausio Afrikos taško. Savo kelionei pasirinkdami visureigį „Porsche Cayenne“ jo patikimumu ekipažo nariai neabejojo, vis dėlto jis savo galimybėmis viršijo bet kokius išankstinius lūkesčius. „Jei „Porsche Cayenne“ sugebėjo atlaikyti tai, ko mes iš jo pareikalavome per savo kelionę, bet kuris kitas jo savininkas gali būti ramus dėl šio modelio pajėgumo ir patikimumo“, – sakė V. Milius.

Lietuvio ir kitų ekipažo narių pilotuotas „Porsche Cayenne“ buvo specialiai paruoštas tokiai kelionei pridėjus papildomas apatinės kėbulo dalies apsaugas, saugos lankus viduje, gervę ir galingus LED žibintus. O pirmąjį „Porsche Cayenne“ 4x4 varžybose Lietuvoje bus galima išvysti jau artimiausią savaitgalį.

Pirmasis Lietuvos Baja 2020 „Perimetras“ čempionato etapas vyks vasario 7-8 dienomis Švenčionyse. Daugiau informacijos – oficialiame tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius