Nežinia baigėsi: Benediktas Vanagas pasirinko šturmaną, kuris pakeis S.Rozwadowskį

Dar vienas „amerikietiškas kalnelis“ (taip Benediktas Vanagas vadina nesibaigiančius išbandymus), panašu, įveiktas. Bent kol kas. Sirguliuojantis Benediktas Vanagas rado pamainą labai rimtai susirgusiam šturmanui Sebastianui Rozwadowskiui. Jo kolega tapo portugalas Filipe Palmeiro (42), daugiau nei 10 metų gamyklinės „Mini“ komandos šturmanas.

Benediktas Vanagas šturmano paieškas pradėjo nuo penktadienio, kai paaiškėjo, jog Sebastianas Rozwadowskis tikrai negalės dalyvauti Dakare dėl sveikatos būklės. Kelionės į Dubajų metu jis užsikrėtė nežinomu virusu, todėl labai ekstremaliai pakilo kūno temperatūra.

B.Vanagas sakė sudaręs ilgąjį pretendentų į šturmanus sąrašą ir trumpąjį, kuriame išsigrynino pretendentus. Lenktynininkas, kalbėdamas apie pasirengimą Dakaro raliui, pripažino, kad nebus laiko išmokti susikalbėti su naujuoju šturmanu. Jie iki starto pabendraus ne ilgiau nei dvi dienas. Todėl labai svarbu atsirinkti tinkamą kandidatūrą, atitinkančią Dakaro organizatorių keliamus reikalavimus (licencijos, draudimai ir pan.).

„Suprantama, kad visi geri šturmanai Dakarui turi sutartis ir pasiruošę vykdyti savo misiją. Mūsų tikslas buvo rasti tuos greitus ekipažus, kurie atsidūrė force majeure situacijoje (kaip ir mes), taip pat šturmanus, kurie neseniai dėl objektyvių aplinkybių neturi susitarimo 2020-ųjų Dakarui “, – rašė B.Vanagas savo socialinėje paskyroje.

Šturmano paieškoje dalyvavo pagrindinės gamyklinės komandos ir jų vadovai, taip pat savo energiją padėti skyrė keli geriausi Dakaro šturmanai.

Trumpajame sąraše buvo 3 specialistai. Du iš jų su galiojančiomis gamyklinių komandų sutartimis. Trečias turi 13 Dakarų už nugaros ir yra užėmęs 4 vietą šiame iššūkyje.

Naują šturmaną rado per tris dienas

„Nuo pilno akceleratoriaus paspaudimo šturmano paieškai, kai supratome, kad Sebas jau tikrai nebegalės būti Toyota Gazoo Racing Hilux'e, iki kol susitarėme praėjo 3 paros. Dar pusę dienos derinome sutartį. Bet ji jau pasirašyta. Abiejų pusių.

Tiesą pasakius, per tą laiką, jausmas, lyg būtų praėję pusė metų, arba dar vienas įveiktas Dakaras.

Prie mūsų Dakarui 2020 jungiasi portugalas – mano vienmetis (42) Filipe Palmeiro, daugiau nei 10 metų gamyklinės Mini komandos šturmanas. Filipe tai bus 14-tas Dakaras. Šiais metais jis ten su Borisu Garafulicu finišavo 8-toje pozicijoje.

Antradienio pavakarę F.Palmeiro atskrenda į Vilnių, kur Naujųjų metų išvakarėse pradėsime pasiruošimą Dakarui. Taip mes laimėsime bent 10 valandų, skirtų vien darbui, pasiruošimui ir Dakaro strategijai. Tam išnaudosime paskutinį šių metų vakarą bei netrumpus skrydžius į Stambulą ir Jeddah, vietoje to, kad susitiktume tik Saudo Arabijoje.

Beje, jei norėsite išvysti naująjį mūsų šturmaną, galite sausio 1 dieną, 10.30 val. atvykti į Vilniaus oro uostą, išlydėti visą Inbank Lietuva #teamPitlane į Dakarą“, – rašo B.Vanagas savo FB paskyroje.

Kaip surado naują komandos šturmaną?

B.Vanago komandai padėjo apie 15 aukščiausio kalibro Dakaro profesionalų. Geriausių pilotų ir šturmanų, net žurnalistų. Tai nebuvo vieša paieška, vyko nuolatinės asmeninės konsultacijos, skambučiai bei žinutės.

„Kol išsigryninome long bei short list'us praėjo dvi paros. Kai prie šio proceso asmeniškai net savaitgalį prisidėjo ir Toyota bei Mini gamyklinių komandų vadovai, supratau, kad kai ką per tuos 7 Dakaro metus #teamPitlane darėme gerai.

Kadangi Filipe Palmeiro turi sutartį su gamykline Mini X-raid Team, tai visą susitarimą reikėjo derinti su bene įtakingiausiu žmogumi Dakare X-raid Team vadovu Svenu Quandtu. Galimybė susitarti dėl Filipe su Mini komandos bosu pavyko todėl, kad, likus mėnesiui iki starto dėl neramumų Čilėje buvo priverstas Dakare atsisakyti savo starto nuolatinis šiuo metu Filipe vairuotojas Boris Garafulic.

Dėl konfidencialumo nuostatų negaliu atskleisti susitarimo detalių, tačiau turiu pasakyti, kad Boris ypač prisidėjo (ir ne tik žodžiais) prie to, kad galėtume startuoti drauge su Filipe. Tokie, šaunūs, yra mūsų varžovai Dakare.

Jums įdomu koks dabar mūsų tikslas? Kautis ir kovoti –kaip visada.
Tačiau pradžioje, prieš atsakant leiskite susipažinti ir atlikti higieninius (būtiniausius) darbus, kad galėtume startuoti Dakare.

Ką tikrai žinau, kad Filipe mums – investicinis projektas. Mes turėsime iš jo išmokti/perimti daugybę gerųjų praktikų/principų naudojamų gamyklinėse komandose. Todėl be kovos dėl rezultato mums bus labai svarbu, bei mes turėsime galimybę mokytis iš tų, kurie daugelį metų yra pavyzdys mums“, – rašo B.Vanagas.

P.S. Nors Sebo sveikata ir šiek tiek gerėja, panašu, kad ligoninės režimas jam dar pratęsiamas iki penktadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius