-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nutylėti faktai: Vaidotas Žala matavosi Dakaro „Peugeot“, nuoma būtų kainavusi kaskart po 0,5 mln. Eur

Artėjant Dakaro raliui 2021 m., kuris startuos sausio 3 d. Saudo Arabijoje, Lietuvos komandos pamažu ima intriguoti ateities planais ir praeities nutylėjimais. „Agrorodeo“ Dakaro komanda socialiniuose tinkluose pasidalijo istorija, kurią pavadino „Nutylėti kadrai“.
Vaidotas Žala 2019 m. išbandė Dakarui skirtą „Peugeot“
Vaidotas Žala 2019 m. išbandė Dakarui skirtą „Peugeot“ / Agrorodeo Dakaro komandos nuotr.

Primename, kad prieš metus Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas pristatė savo Mažylį – vokiečių „X-Raid“ kompanijos pagamintą „Mini John Cooper Works Rally“. Automobilio vertė – apie 500 tūkst. Eur, tai kol kas yra moderniausias lietuvių Dakaro automobilis.

Tačiau dabar aiškėja, kad, rinkdamiesi naują automobilį, Vaidotas su Sauliumi svarstė ir daugybę kitų, dar brangesnių variantų.

Prisimenate, kaip po 2018 m. Dakaro Peru iš šio dykumos maratono pasitraukė gamyklinė „Peugeot“ komanda, pagarsėjusi kosminiais bagiais? Gal dar pamenate, kaip Antanas Juknevičius, kalbėdamas su Stephane'u Peterhanseliu kariniame Limos oro uoste, juokavo, kad planuoja tokį bagį įsigyti? Tai Vaidotas Žala Prancūzijos pietuose 2019 m. kovo mėn. tokį kosminį laivą išbandė tikrovėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl iš Dakaro traukiasi „Peugeot“

„Turėjome galimybę prisiliesti prie Dakaro istorijos. Tai – vienas įspūdingiausių sportinių erdvėlaivių“, – rašo V.Žala.

Kai „Peugeot“ nutraukė Dakaro programą, visa technika buvo parduota dviem privačioms komandoms. Sulaukęs prancūzų „Easy Rally“ kvietimo atlėkti testams, Vaidotas žinojo, kad šio automobilio kainos niekaip neįkąs.

„Bet vis tiek pasakiau TAIP. Buvo labai smalsu atsisėsti prie vairo. Prasukau vos 15 km kalnuose, bet to užteko susidaryti įspūdžiui, kodėl šis monstras trejus metus dominavo Dakare. Žvėriška pakabos eiga ir dideli ratai moderniems bagiams leidžia važiuoti visai kitame lygyje, nei galėjau įsivaizduoti. Atrodo, kad jo neįmanoma sulaužyti.

VIDEO: Vaidotas Žala ruošiasi Dakarui 2021: paskutinis MINI testas

Kodėl net nesvarstėme šio varianto? Įsigyti automobilio negalima, todėl vienintelis variantas – nuoma. Dakaras – 0,5mln Eur. Net jei turėtume tokius pinigus, kėlėme antakius dėl techninės dalies.

Jau po pirmo rato užsidegė variklio temperatūros daviklis. Po antro rato kolektyvas keitė vairo kolonėlę. Panašu, kad netekus gamyklos palaikymo, šis projektas privačioms rankoms buvo sunkiai apžiojamas. Tuo metu kontoroje jie turėjo vieną mechaniką visu etatu.

Palyginimui, X-raid dirba daugiau nei 40 etatinių žmonių ištisus metus“, – rašė Vaidotas Žala.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dakaro TV pristatė filmą apie Vaidotą Žalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius