Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Organicagro Racing Team“ ekipos startas didžiajame „Perimetre“: laimėtas klastingas prologas

Trečiadienį Varėnoje duotas startas lietuvišku Dakaru vadinamoms didžiojo „Perimetro“ varžyboms. Lietuvos „Baja“ čempionato ir taurės trečiasis etapas bus išties ilgas. Trečiadienį prasidėjusios varžybos truks keturias dienas, o jų metu „Sport“ klasės dalyviams reikės įveikti apie 350 kilometrų, rašoma pranešime spaudai.
„Organicagro Racing Team“
„Organicagro Racing Team“ / Komandos nuotr.

Trečiadienį Varėnoje startavo ir „Organicagro Racing Team“ ekipažas – Vaidotas Paškevičius su Gyčiu Vercinsku. Duetui pavyko lenktynes pradėti sėkmingai – preliminariais skaičiavimais, jie laimėjo prologą savo klasėje. Dešimties kilometrų greičio ruožą „Organicagro Racing Team“ įveikė per 8 min. 39 sek.

Po prologo ekipos vairuotojas Vaidotas Paškevičius pasakojo, kad įžanginiame greičio ruože jis nebandė važiuoti maksimaliai ir specialiai vengė šuolių per tramplinus.

Pasitikrinęs savo jėgas ekipažas finiše sužinojo, kad demonstruoto tempo pakako atsidurti rikiuotės viršūnėje. Šis rezultatas yra preliminarus ir jį dar galėtų pakoreguoti nebent gautos baudos, tačiau ekipos vairuotojas Vaidotas Paškevičius mano, kad jų duetas išvengė.

„Šios varžybos – svarbiausios sezone, nes jos vertos daugiausiai taškų. Jei čia pralaimi, ant plauko pakimba viso sezono metinė įskaita. Po paskutinio etapo šiek tiek pailsėjome, o dabar metas vėl parodyti, ką galime. Prologas klostėsi gerai. Didelių klaidų nepadarėme. Tai mus džiugina. Prologe tikrai nespaudėme maksimaliai, bet ir nebuvome perdėtai atsargūs. Stengėmės rasti sau įprastą tempą ir panašu, kad radome. Per dešimt kilometrų nelabai ką gali įrodyti, nebent prisidaryti reikalų. Prologas – tik pradžia. Laukia daugiau nei 300 kilometrų per artėjančias dienas“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Komandos nuotr./„Organicagro Racing Team“
Komandos nuotr./„Organicagro Racing Team“

Vaidotas Paškevičius pridūrė, kad Dzūkijos kraštas jau per prologą parodė savo charakterį, todėl panašių kovos sąlygų bus galima tikėtis visomis varžybų dienomis. Anot lenktynininko, šis regionas pasižymi ypač smėlėtomis vietomis, kuriose kartais atrodo, kad jų automobiliui „Seat Leon Dakar“ tiesiog trūksta galios.

„Buvo ir klaidžių vietų, ir ypač smėlingų. Kai kur smėlis buvo itin minkštas. Važiuojant net atrodė, kad mašina netraukia, tarsi koks cilindras nedirbtų. Ratai tiesiog kasasi smėlyje. Jeigu jau bagių ekipažai sakė, kad tame smėlyje jiems trūksta jėgos, tai mums tikrai nebus lengviau.

Tačiau viskas gerai, ruošiamės rytojui. Bus du greičio ruožai, kurių bendra suma apie 100 kilometrų. Tikrai vargins karštis, nes šiandien jau per dešimt kilometrų buvome šlapi ir ištroškę, todėl laukia sunkios dienos. Kentės ir automobiliai. Tikėkimės, kad mūsų technika atlaikys“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius