-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje nebelaukiami drifteriai žada užkurti nematytą festivalį

Jau tradicija tapęs Lietuvos drifto čempionato įsitraukimas į 1006km lenktynes Palangoje baigėsi. Žiedinių lenktynių organizatoriai nusprendė, jog šiemet šonaslydžio meistrų į savo varžybas nebekvies, savo ruožtu drifteriai paruošė planą B, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Giedriaus Matulaičio nuotr.

„Visų pirma, šiek tiek apmaudu, jog tradicija baigėsi. Varžybos Palangoje visada būdavo pilnos įspūdžių, tiek gerų, tiek blogų, tačiau abejingų nepalikdavo, tačiau sprendimas priimtas ir dabar mes turime suktis iš padėties. Vos 4 varžybos „PRO“ lygai yra per mažai, tai ilgai negalvoję, nusprendėme etapą vykdyti, tik pakeitėme jo vietą“, – mintimis dalinasi LASF Drifto komiteto pirmininkas Linas Ramoška.

Tiek Lietuvos, tiek Baltijos čempionatų dalyviai liepos 17–18 dienomis rinksis Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome Kuršėnuose. Ši trasa šiemet atidarė čempionatą ir tapo malonia staigmena tiek žiūrovams, tiek ir dalyviams. Dabar trasą organizatoriai apsuks kita linkme ir tikisi, jog tai žiūrovams patiks dar labiau.

„Startas į PRO trasą gausis tarp žiūrovų srautų – visi galėsime matyti, kaip dalyviai susižvalgo prieš lemiamą akimirką ir nurūksta į didelio meistriškumo reikalaujančią, kalnų kelią primenančią trasą. Kartu su lietuviais šią konfigūraciją pirmą kartą išbandys ir broliai iš Latvijos, bei Estijos. Kadangi šis renginys nebuvo planuotas iš anksto, turėjome dilemų kaip elgtis – kita vertus, visas šis sezonas jau pametė savo planą ir dabar mes tiesiog darome tai, ką galime padaryti geriausio. Dėka partnerių ir ypač drifto fanų, kol kas toks nekonkretumas veikia puikiai – bendruomenė džiaugiasi atsirandančiomis naujomis trasomis ir palaiko renginius juos gausiai lankydami. Kol bendruomenei yra gerai, tol mūsų sportas tikrai nepražus“, – dalinasi L. Ramoška.

Liepos 17–18 dienomis vyksiantis „Betsafe Drift Camp #2“ ištaisys ne tik pradingusį „PRO“ lygos etapą, bet ir nuo pavasario akis badančią neteisybę.

„Visi mes žinome, jog sezonas prasideda nuo „Matsuri“, tai jau įsišaknijusi tradicija, kai dalyviai ankstyvą pavasarį išbando savo techniką, o fanai gauna progą pasivažinėti kartu, bei apsižvalgyti ko galima tikėtis. Šių metų „Matsuri“ vyko be žiūrovų ir jeigu atvirai, jautėme, jog pusė renginio esmės prapuolė.

„Matsuri“ yra šventė visiems, visai mūsų bendruomenei, tad jautėmės skolingi publikai. Pasitaikiusi situacija su Palangos etapo atšaukimu tapo iššūkiu, bet tuo pačiu ir galimybe, todėl kartu su „PRO“ lygos varžybomis, liepos viduryje mes surengsime ir vasaros „Matsuri“(bus ir rudenį) . Per dvi dienas į šį renginį užsiregistravo šimtas dalyvių, pridėkime dar tris dešimtis „PRO“ bolidų ir jau turim stipriai dūmojantį vaizdelį. Tada pridėkime tamsą, šviesos efektus ir Jūs jau žinot, kad šeštadienis autodrome bus vienas stipriausių „reivų“ šiemet. Pandemija, atšaukimai ar pats ponas Dievas – niekas nesustabdys Lietuvos drifto“, – užsidegęs pasakoja renginio organizatorius.

Tvarkaraštį, dalyvių sąrašą, bei renginio bilietus, kartu su šviežiausiomis naujienomis galima rasti www.drifting.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius