Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos lenktynių moterų iššūkio organizatorė pateko į ligoninę: siūlo skubėti lėtai

Didelė autosporto entuziastė, Lietuvos „Subaru“ klubo prezidentė, autosporto renginių ir „Olybet 108 km Moterų iššūkis 2022“ organizatorė Jolanta Iselionienė šių metų Palangos lenktynes vadina „Gyvenimo lenktynėmis“, nes jų metu sprendėsi svarbūs sveikatos klausimai.
„Olybet 108 km moterų iššūkio“dalyvių paradas, Jolanta Iselionienė
„Olybet 108 km moterų iššūkio“dalyvių paradas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Visos 1006 km lenktynių naujienos specialioje rubrikoje.

Kad būtų aiškiau – Jolantos organizuojamas 108 km „Moterų iššūkis“ yra didžiulio festivalio – 1006 km lenktynių – vienas iš renginių. Praėjusį šeštadienį iki 1006 km lenktynių finišo likus 40 ratų, t. y. jau anksčiau finišavus orientacinėms 108 km moterų lenktynėms, Jolanta pasijuto blogai ir buvo skubiai nugabenta į ligoninę.

Jolanta Iselionienė darbuojasi daugelyje sričių ir visur suspėja. Ji yra žinoma NT brokerė, tačiau visą laisvą laiką skiria autosportui. Netgi į pasaulio čempionato etapus suspėja, nebekalbant jau apie Lietuvos. Todėl pelnė žmogaus-orkestro reputaciją.

Priešinsultinė būklė, svarbūs simptomai

Vis dėlto žmogus nėra geležinis – Palangos lenktynėse dėl nuovargio ir įtampos, taip pat dehidratacijos, Jolanta paniro į priešinsultinę būklę. Moteris cituoja jai padėjusį Klaipėdos gydytoją Donatą Norkų: „Būtina susipažinti su staiga užklupusios ligos simptomais, kad galėtume padėti vieni kitiems.“

„Iki lenktynių pabaigos buvo likę ~ 40 ratų, kai pajutau, kad tirpsta liežuvis, nebegaliu rišliai kalbėti. Šitie požymiai jau atsirado penktadienio vakarą prieš pat mano renginio (Moterų iššūkio) apdovanojimus. Kai per apdovanojimus stovėjau ant scenos, žmonės greičiausiai pagalvojo, kad esu pervargus arba apsvaigus, nes jau pynėsi liežuvis.

Bet tai buvo tik visko pradžia, pati pagalvojau, kad tai tik organizatoriaus nuovargis. Po apdovanojimų grįžau ir griuvau tiesiai į lovą ilsėtis. O kitą rytą pabudau su baisiu galvos skausmu ir pagalvojau, kad man tiesiog prasidėjo migrena (nežinomos kilmės epizodinis galvos skausmas). Gavusi vaistų per TV3 stebėjau lenktynių pradžią ir, atslūgus galvos skausmui, nuvažiavau jau į lenktynių trasą.

Bet netrukus simptomai ėmė kartotis ir po pokalbio su drauge supratau, kad reikia kviestis greitąją. Pati nuėjau prie lenktynių trasos budinčių greitosios pagalbos medikų. Pamatavę spaudimą (jis buvo 166/105/80), medikai rekomendavo nedelsti ir vykti į ligoninę.

Nesuprasdama savo sveiktos būklės rimtumo, dar bandžiau derėtis, kad likčiau stebėti lenktynių pabaigos. Ir jau kitą dieną būtinai nuvažiuosiu į ligoninę. Bet visi vienu balsu sakė, kad tai jau yra mano gyvenimo lenktynės“, – dalijasi Jolanta.

Kaip aplinkiniai turėtų elgtis pastebėję, kad žmogui prasidėjo pirmieji insulto požymiai?

„Pastebėjus staiga naujai atsiradusį kalbos sutrikimą, paralyžiaus požymius, netikėtai sutrikusią žmogaus pusiausvyrą, koordinaciją, reikėtų nedelsiant kviesti greitąją medicinos pagalbą. Svarbu fiksuoti ir susirgimo laiką, nes tai lemia, kokį gydymą reikia parinkti. Svarbi kiekviena minutė“, – sakė Jolanta, sulaukusi kvalifikuotos medikų pagalbos.

Šiuo metu ji jaučiasi daug geriau. Tačiau sako, kad vien įtampai ir nuovargiui kaltės nurašyti nereikėtų. Nesvarbu, ar tau 30, ar 40-50 metų, privalai rūpintis sveikata ir įsiklausyti į organizmo siunčiamus signalus, sako Jolanta. Nes problemos pačios savaime neišsisprendžia, tyrimų atidėlioti rytojui neverta.

Privalai rūpintis sveikata ir įsiklausyti į organizmo siunčiamus signalus.

„Turėjau kupiną įspūdžių, nuotykių ir iššūkių savaitgalį Palangoje. Nepakartojamą „Olybet 108 km Moterų iššūkį“, kurį organizuoju jau 5 metus. Rekordinį dalyvių skaičių: 97 ekipažai, beveik 400 nuostabių merginų, moterų. Kurias dar kartą sveikinu įveikus iššūkį“, – džiaugiasi Jolanta Iselionienė ir intensyviai konsultuojasi su specialistais dėl užklupusių sveikatos sutrikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius