Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatykite: greičiausias Pauliaus Reiso ratas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose

Savaitgalį vykusiame antrame „Autoplius Fast Lap“ etape Bikerniekų trasoje Rygoje netrūko įtemptų kovų, džiaugsmo bei nusivylimo. Visa tai patyrė ir praėjusių metų čempionas Paulius Reisas. Džiaugsmą nugalėjus pirmose lenktynėse pakeitė nusivylimo ašaros, kai, pirmaujant antrose lenktynėse, sugedo sportinio bolido variklis, rašoma pranešime.
Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose
Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose / Astralas Production nuotr.

Išsamus Pauliaus Reiso komentaras:

Astralas Production nuotr./Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose
Astralas Production nuotr./Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose

„Po sėkmingo pirmojo etapo išsiaiškinome, kad turime problemų amortizacinėje automobilio sistemoje, tačiau problemos buvo greitai išspręstos ir sportinis automobilis jau buvo pilnai paruoštas. Viskas vyko labai organizuotai, sklandžiai ir sėkmingai. Šioje trasoje važiuoju jau ne pirmą kartą, todėl trajektorijos ir trasos konfigūracija buvo žinoma. Gaila, treniruočių metu į trasą pavyko išvažiuoti vos porą kartų, dėl virtinės incidentų joje.

Astralas Production nuotr./Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose
Astralas Production nuotr./Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose

Šeštadienis – varžybų diena. Kvalifikacijos metu važiavau naudotomis padangomis, strategiškai didesnę svarbą skirdamas lenktynėms, o ne starto pozicijai. Pavyko parodyti antrą geriausią laiką (1:25.235), kuris lėmė antrą starto poziciją. Pirmame lenktynių važiavime iš antrosios pozicijos jau startavau su visiškai naujomis galinėmis padangomis. Pavyko atvažiuoti ne tik pirmam, tačiau taip pat įveikti ir greičiausią tų varžybų rato įveikimo laiką (1:24.508 min).

Astralas Production nuotr./Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose
Astralas Production nuotr./Paulius Reisas „Autoplius.lt Fast Lap“ Bikerniekuose

Gera pradžia – pusė darbo. Po pirmųjų lenktynių atėjo Time attack eilė. Pravažiavus 3 ratus, pradėjo smarkiai lyti. Supratau, kad ant šlapios dangos rezultato nepagerinsiu, todėl, tausodamas techniką ir savo jėgas, grįžau į pitus pas komandos draugus. Noriu pasidžiaugti, kad mano 3–jų ratų užteko užimti antrąją prizinę podiumo vietą.

Po ilgos pertraukos prasidėjo antrasis važiavimas. Žinojau, kad startas bus reversu t.y. iš 10–tos pozicijos, todėl reiks stengtis aplenkti priekyje važiuojantį pagrindinį konkurentą. Pamatęs žalią šviesoforą ir radęs tarpą šaunu pro automobilių virtinę ir užsitikrinu antrąją poziciją. Lenktynes pristabdo į trasą išvažiavęs saugos automobilis. Net tris ratus važiuoju už priekyje esančios I. Senkutės. Pasitraukus saugos automobiliui, apsilenkiau priekyje važiuojantį automobilį ir atrodė, kad pergalė jau pasiekiama ranka. Įpusėjus ratui pasigirdo keistas bildesys ir pajaučiau, kad mano greitis mažėja. Pirma mintis – pusašis.

Bandau važiuoti toliau ir pamatau mėlyną dūmą, kuris, kaip žino visi sportininkai nieko gero tikrai nežada. Variklis užgęsta ir aš sustoju. Išlipęs ir atidaręs kapotą pamačiau išsiliejusį tepalą ir supratau, kad šiam varikliui tai buvo paskutinės lenktynės. Taip mano varžybos tą dieną buvo baigtos ir savo pasirodymą tęsiau jau už trasos ribų.

Nebūna pergalių be pralaimėjimų, todėl nenuleidžiame rankų ir ruošiamės naujiems darbams. Turnyrinėje lentelėje šiuo metu esame antroje vietoje, nuo pirmosios vietos mus skiria 2 taškai, todėl Lietuvos čempiono vardas tikrai pasiekiamas. Belieka surinkti naują variklį ir tęsti kovas. Didžiausia padėka rėmėjams ir komandai už pagalbą ir palaikymą“.

Paulius Reisas pristato Bikerniekų trasą:

VIDEO: Pauliaus Reiso greitasis ratas „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse Bikerniekuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius