Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbė visuotinio Lietuvos drifterių surašymo duomenis: kas turi daugiausiai „arklių“, o kam rūpi saugumas?

Kiek Lietuvoje šonaslydžiu užsiimančių žmonių? Kokią techniką jie valdo? Kiek iš jų dalyvauja treniruotėse, varžybose, o kiek dar tik ruošiasi žengti pirmuosius žingsnius į trasas? Visus šiuos klausimus sėkmingai atsakė „Didysis Lietuvos drifterių surašymas“, rašoma pranešime spaudai.
Renginio akimirka. Andriaus Lauciaus nuotrauka
Renginio akimirka. Andriaus Lauciaus nuotrauka
Temos: 2 BMW Driftas

„Norint progresuoti bet kokioje veikloje labai svarbu suprasti esamą situaciją, – pasakoja Lietuvos drifto čempionato organizatorius Linas Ramoška. – Žinant, kur esi, kokios tendencijos aktualios bendruomenėje, gali geriau formuoti tikslus ateičiai, juos priskirti tam tikroms interesų grupėms, tad prieš pradėdami 2020 metų sezoną, nusprendėme pasitikrinti kur esame dabar – taip atsirado „Didysis Lietuvos drifterių surašymas“.“

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Lietuvos drifto bendruomenė“ nariai buvo paprašyti atsakingai užpildyti anketą ir atsakyti į klausimus: nurodyti savo vardą, pavardę, bei kontaktinį el.paštą, toliau buvo klausiama apie turimo automobilio variklį, jo galingumą, bolido saugos įrangą, bei važiavimo patirtį.

TAIP PAT ŽIŪRĖKITE: Laida „Gazas&Stabdis“: ar pakanka 5000 Eur, norint pradėti važiuoti drifte?

Populiariausias Lietuvos drifterio variklis

„Anketą užpildė 253 žmonės – galima teigti, jog šiai dienai turime būtent tiek aktyvių dalyvių, – tęsia Linas. – Kaip rodo grafikai, populiariausias variklis šalyje yra atmosferinis, šešių cilindrų. Tai gana natūralu, nes tai prieinamiausias ir pakankamai galingas variklio komplektas, norint pradėti važiuoti.

Drifterių surašymas. Variklių galingumas
Drifterių surašymas. Variklių galingumas

Antras pagal populiarumą pasirinkimas – tie patys šeši cilindrai, tik jau „padabinti“ turbokompresoriumi. Šis rezultatas kiek nustebino, nes varžybose matome labai didelį kiekį aštuonių cilindrų variklių, tačiau pastarieji užima tik trečią vietą pagal populiarumą.“

Drifterių surašymas. Automobilio variklis
Drifterių surašymas. Automobilio variklis

Galima nuspėti, jog dažniausiai išvystomas variklio galingumas Lietuvos drifto padangėje yra tarp 150 ir 250 arklio galių – būtent tiek ir generuoja populiariausi atmosferiniai šešių cilindrų varikliai. Apklausos organizatorius maloniai nustebino faktas, jog net 23 žmonės deklaravo, jog jų automobiliai išvysto daugiau nei 500 arklio galių – prie jų prijungus tuos 28, kurie deklaravo po variklio gaubtu turintys tarp 350 ir 500 arklio galių, galima tikėtis šviesios ateities „PRO“ lygos varžyboms.

Drifterių požiūris į saugumą

„Maloniausiai nustebino faktas, jog 70 respondentų arba daugiau nei ketvirtadalis nurodė, jog jų automobilyje sumontuoti pilnos konfigūracijos saugos lankai ir kita profesionali saugumo įranga, – džiūgavo Linas. – Iš mūsų organizuotų grupinių saugumo įrangos pirkimo akcijų žinome, jog daugiau kaip penkios dešimtys Lietuvos pilotų yra įsigiję tinkamą šalmą ir „H.A.N.S.“ – kaklo apsaugą – šis duetas būtinas norint dalyvauti „PRO“ lygos varžybose, tačiau pilotai rodo savo sąmoningumą ir saugumu rūpinasi ir važiuodami žemesnės lygos varžybose ar treniruotėse.

Drifrerių surašymas. Saugumo įranga
Drifrerių surašymas. Saugumo įranga

Iš esmės surašymas mums parodė, jog turime daugiau dirbti su „Semi–PRO“ lygos dalyviais padedant jų kelionei į aukščiausią lygą: technikos yra, ji saugi ir pakankamai galinga, saugumo įrangos apsaugant kaklą, galvą taip pat yra, tereikia daugiau treniruočių, daugiau paskatinimo ir manau su laiku galėsime džiaugtis lietuvišku TOP32 „PRO“ lygoje.“

Siūlo „Liqui Moly UpHill Drift“ iššūkį

Surašyme gautą informaciją varžybų organizatoriai jau panaudojo: kreipėsi į visus, kurie nurodė, jog turi automobilį su pilnais saugos lankais ir paklausė: galbūt metas išbandyti „Liqui Moly UpHill Drift“ trasą Kačerginės „Nemuno žiede?“.

Nors susidomėjusių būta nemažai, kol kas priimtas sprendimas tokį renginį paruošti sezono pabaigoje: „Dalyviai nuogąstauja, jog imdamiesi sunkiausios trasos Lietuvoje testų sezono pradžioje, kelia pavojų kitoms varžyboms – kaip žinia, Kačerginė nėra atlaidi klaidoms ir saugos lankai tokiai veiklai reikalaujami ne veltui, taip nusprendėme palaukti sezono pabaigos, kai, nutikus didesnei nelaimei, dalyvis turėtų visą žiemą automobiliui atstatyti. Bet ši mintis toliau sukasi mūsų galvose ir tikrai išvys dienos šviesą“, – dalinosi organizatorius.

Ateityje apklausą žadama tobulinti ir išsiaiškinti kokiuose miestuose gyvena daugiausiai sportininkų, koks jų amžius ir panašią, varžybų planavimui padedančią, informaciją.

Nors surašymas ir buvo atliekamas elektroninės apklausos pagalba, organizatoriai jau spėjo suprasti, jog jos rezultatai labai artimi tiesai – paskelbus registraciją į balandžio 4–ąją Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome vyksiančią sezono atidarymo šventę – „Autoplius Drift Matsuri“, per mažiau nei 12 valandų sulaukta 163 paraiškų.

PRO lygos gretos auga kasmet. Luko Misiūno nuotrauka
PRO lygos gretos auga kasmet. Luko Misiūno nuotrauka

Toks aktyvumas sukėlė galvos skausmo organizatoriams – mokymo centro parkinge sunkiai telpa daugiau nei šimtas automobilių, tad pasirinkę nuliūdinti dalyvius, kurie turi mažiausiai patirties tokio tipo renginiuose, organizatoriai atrinko 120 pilotų, kurie turi pakankamai patirties pirmąjį balandžio šeštadienį šturmuoti šalia Kuršėnų įsikūrusį autodromą.

Renginys šiemet dar labiau auga ir savo šventinį fejerverką iššauti žada jau sutemus, fone ūžiant 120 sportininkų gausmui. Platesnę informaciją apie renginį galima rasti – www.drifting.lt

Drifterių surašymas. Dalyvių planai
Drifterių surašymas. Dalyvių planai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius