-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Penki savaitgaliai – penkerios varžybos, tarp kurių – ir Europos čempionatas

Perspektyviausias Lietuvoje kartingo lenktynininkas Kajus Šikšnelis vasarą leidžia itin intensyviai – lietuvis lenktyniaus iš eilės penkis savaitgalius – WSK „Euro series“ lenktynėse Italijoje, Vokietijos ir Danijos pirmenybėse bei Europos čempionate.
Kajus Šikšnelis
Kajus Šikšnelis / Pranešimo autorių nuotr.

Svarbiausias startas laukia šį savaitgalį – Vokietijos Wackersdorfo lenktynių trasoje vyks galingiausios klasės kartingo Europos čempionatas. Tai bus pirmasis iš dviejų čempionato etapų. Prie starto linijos išsirikiuos net 175 sportininkai iš 53 pasaulio šalių. Norinčių buvo gerokai daugiau, tačiau organizatoriai turėjo apriboti dalyvių skaičių.

KZ2 klasėje, kurioje susikaus Kajus Šikšnelis kovos 102 sportininkai. Dar virš dvidešimties dalyvių laukia eilėje. Jie nepateko į šias pirmenybes ir yra pasiruošę startuoti, jeigu kažkas iš to patekusiųjų šimtuko neatvažiuotų, ar nepraeitų būtinų testų nuo COVID-19.

Šioje klasėje Lietuvą atstovaus vienintelis Kajus Šikšnelis, kurį, beje, tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) savo išplatintame pranešime prieš šį čempionatą įvardijo kaip vieną iš galimų pretendentų į nugalėtojo titulą.

Kajus prieš dvejus metus tapo pasaulio čempionato prizininku žemesnėje klasėje, be to yra laimėjęs FIA „Academy Trophy“ turnyrą, todėl kartu su italu, du kartus pasaulio čempionu Lorenzo Travisanuto bei dar keletu sportininkų buvo įvardintas kaip vienas iš favoritų.

„Man labai džiugu, kad FIA laiko mane vienu iš šio čempionato favoritų, tačiau lengviau pasakyti, negu padaryti. Šiose lenktynėse man teks kovoti su daugiau nei dešimt Europos ir Pasaulio čempionų, tad lengva tikrai nebus,“ – prieš startą pasakojo Italijos „Energy“ komandos narys Kajus Šikšnelis.

„Academy Trophy“ turnyre, kur lenktyniaujama po vieną sportininką iš kiekvienos šalies, Lietuvą atstovaus Sirvydas Šimkus. Jis kovos su 51 priešininku.

Rytoj prasidės Europos kartingo čempionato kvalifikacija, šeštadienį atkrintamieji važiavimai, o sekmadienį – finalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius