Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki svarbiausi antrosios Dakaro ralio dienos įvykiai

Antrasis Dakaro greičio ruožas driekėsi 338 kilometrus. Nors jis turėjo būti maratoninis, organizatoriai savo planus pakeitė dėl Saudo Arabijoje siautusių ir maratoninį bivaką užtvindžiusių liūčių. Po šios dienos komandos galės naudotis mechanikų pagalba. Antrasis greičio ruožas buvo išties įvairus ir kupinas įvykių. Apžvelkime kelis iš jų.
Rokas Baciuška antrajame Dakaro greičio ruože
Rokas Baciuška antrajame Dakaro greičio ruože / Komandos nuotr.

Visas naujienas apie Dakaro ralį rasite čia.

Laisvydas Kancius išliko keturračių klasės lyderiu

Pirmąjį greičio ruožą laimėjęs ir šiandien pirmasis startavęs Laisvydas Kancius antrame greičio ruože parodė ketvirtą laiką. Lietuvis nuo šios dienos greičio ruožo laimėtojo, argentiniečio Manuelio Andujaro atsiliko 11 min. 8 sek.

Tačiau skaičiuojant bendrus dviejų dienų rezultatus lietuvis vis dar pirmas ir JAV atstovą Pablo Copetti lenkia 3 min. 32 sek. Pastarasis šiandien finišavo viena pozicija aukščiau už Laisvydą Kancių.

Daugiau keturračių klasės įvykių galite rasti čia

Rokas Baciuška įsitvirtina SSV klasės TOP5

Šiandien Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Mena finišavo ketvirtoje vietoje ir už savęs paliko 39 varžovus. Lyderiui Rokas Baciuška nusileido kiek daugiau nei penkias minutes. Po šios dienos lietuvis klasifikuojamas penktoje SSV klasės vietoje ir artimiausią persekiotoją iš Lenkijos Aroną Domžalą lenkia 7 min. ir 30 sek.

Nors tokia persvara likus dar dešimčiai etapų nėra joks saugumo garantas, tačiau debiutiniame savo Dakare Rokas Baciuška demonstruojamu tempu tikrai maloniai džiugina visus šio sporto gerbėjus.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Ginto Petraus bagiui lūžo hidraulinė koja

Ilgiausia diena lietuvių gretose buvo Ginto Petraus ir Šarūno Palioko ekipažui. Nors jie visą dieną demonstravo stabilumą septintame dešimtuke, tačiau vėliau jų „Optimus“ bagiui buvo pažeista hidraulinė koja.

Tai reiškia, kad įklimpus nebuvo galimybės automobilį pakelti. Ekipažui teko dažnai mojuoti kastuvais ir gaišti laiką. Galiausiai ekipažas finišą pasiekė 71-oje vietoje.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

VIDEO: Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas apie antrą Dakaro etapą

Greičio ruožą laimėjo Sebastienas Loebas

Daugkartinis WRC ralio čempionas, prancūzas Sebastienas Loebas šiandien triumfavo laimėdamas greičio ruožą. Lyderis pirmavo nuo pat starto ir savo persvarą prieš artimiausią persekiotoją Nasserą Al-Attiyah didino su kiekvienu įveiktu kelio tašku.

Šis laimėtas greičio ruožas – penkioliktasis Sebastieno Loebo karjeroje Dakaro maratone.

„KAMAZ Master“ vienvaldystė sunkvežimių įskaitoje

Panašu, kad organizatorių politinis sprendimas neleisti Baltarusijos „MAZ“ komandai dalyvauti šių metų Dakare gerokai sumažino šios įskaitos įdomumą. Jau antrą dieną iš eilės sunkvežimių įskaitos lentelės viršūnėje rikiuojasi visi keturi „KAMAZ Master“ ekipažai. Jie tiesiog keičiasi vietomis ir kol kas nepanašu, kad yra realių pretendentų rusus nustumti į antrą planą.

Kol kas arčiausiai „KAMAZ Master“ rikiuojasi penktoje vietoje klasifikuojamas čekas Alesas Lopraisas. Jam iki ketvirtoje vietoje esančio Antono Shibalovo trūksta devynių minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius