Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktame Europos šonaslydžio čempionato etape ant podiumo ir B.Čirba

Šį savaitgalį, Vokietijoje, legendinėje Formulės-1 trasoje Hokenheime vyko priešpaskutinis, jau penktasis, Europos šonaslydžio čempionato etapas. Iš 56 dalyvių geriausiai pasirodė ir kvalifikacijoje nugalėjo Pawelas Korpulinskis surinkęs 92 taškus, vos vienu atsiliko čempionato lyderis James Deane iš Airijos. Puikius rezultatus parodė abu Lietuvos sportininkai: Andrius Vasiliauskas užėmė 3-ą, o Benediktas Čirba – 6-ą vietą, rašoma pranešime.
Benediktas Čirba
Benediktas Čirba / Organizatorių nuotr.

Top32 etape B.Čirba nugalėjo norvegą Danielį Saeviką, o A.Vasiliauskas latvį Ivo Cirulį. Sekančiose kovose B.Čirba nugalėjo rumuną Caliną Ciortianą, o A.Vasiliauskas turėjo pripažinti airio Nigelo Colferio panašumą.

Top8 etape B.Čirba įveikė N.Colferį ir pusfinalyje susitiko su pernai metų „Formula Drift“ (JAV) čempionu James Deane. Po atkaklios kovos Benas nusileido airiui, o mažajame finale nugalėjo „Red Bull“ komandos sportininką vokietį Joe Hountondji. Trečioji vieta yra aukščiausias Lietuvos sportininkų pasiekimas Europos šonaslydžio čempionate.

Penktame etape nugalėjo ir šių metų čempiono titulą užsitikrino J.Deane, antras liko lenkas Adamas Zalewskis.

VIDEO: Benedikto Čirbos pasirodymas penktajame „Europos drifto čempionato“ etape

Čempionate B.Čirba iš 23-ios vietos pakilo į 14-ą, A.Vasiliauskas iš 21-os į 20-ą. Nacionalinėje įskaitoje Lietuva iš 6-os vietos pakilo 5-ą ir vos vienu tašku atsilieka nuo Latvijos.

Paskutinis, šeštasis, Europos šonaslydžio čempionato etapas vyks rugsėjo 21-23 dienomis Airijoje, Mondello parko trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius