-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąją „Dream 2 Drive“ atrankos savaitę lyderiais tapo 3 klaipėdiečiai

Per pirmąją virtualių žiedinių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ atrankos savaitę Rygos Bikerniekų trasoje važiavo beveik 30 dalyvių. Aukščiausias pozicijas pasidalino trys klaipėdiečiai: Dominykas Jovaiša (1:23.297), Edvinas Žadeikis (1:23.354) ir Matas Mendelis (1:23.716), rašoma pranešime.
Domantas Ladauskas, Tauras Tunyla, Martynas Sidunovas
Domantas Ladauskas, Tauras Tunyla, Martynas Sidunovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vienas kitą jie pažįsta ne vien dėl to, kad gyvena pajūryje. Pernai visi trys jaunuoliai lenktyniavo pagrindiniame „Dream 2 Drive“ finale.

Tiesa, jei atranka vyktų pagal praėjusių metų taisykles, jaunasis D. Jovaiša būtų tik trečioje vietoje. Šiemet atrankoje fiksuojamas ne greičiausias vieno rato įveikimo laikas. Sistema užfiksuoja tris lenktynininko greičiausius ratus be klaidų ir išveda jų vidurkį. Taip pranašumą įgyja tie vairuotojai, kurie gali važiuoti greitai ir tai daro stabiliai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domantas Ladauskas, Tauras Tunyla, Martynas Sidunovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domantas Ladauskas, Tauras Tunyla, Martynas Sidunovas

Pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį vykusiose F1 lenktynėse Kinijoje jų nugalėtojas Lewisas Hamiltonas pagal greičiausią vieno rato įveikimo laiką buvo tik 5 vietoje.

Kol kas beveik visi atrankos dalyviai yra išnaudoję tik po vieną savo bandymą iš keturių. Tokia taktika yra išmintinga, nes čempionato organizatoriai dar ruošia patarimus, kaip „nuskusti“ papildomų sekundžių nuo atrankos trasos. Visi dar nevažiavę gali registruotis www.dream2drive.lt ir patekti į įspūdingą TOP16 etapą.

Po atrankos, kuri baigsis gegužės 18 d., 16 greičiausiųjų pateks į du atkrentamuosius „Dream 2 Drive“ čempionato pusfinalio etapus.

Pirmasis vyks gegužės 25-26 dienomis. Jį sudarys psichologiniai bei fiziniai testai ir slalomo važiavimai su tikru lenktyniniu automobiliu.

Antrasis etapas vyks birželio 1–2 dienomis, kai dalyviai pirmąkart susitiks kontaktinėse lenktynėse. 8 lenktynininkai, per šiuos etapus surinkę daugiausiai taškų, pateks į didįjį „Dream 2 Drive“ finalą.

Lemiamose lenktynėse TOP 8 susitiks birželio 8-9 dienomis. Daugiausiai taškų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive” čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje.

LASF nuotr./Jonas Dereškevičius
LASF nuotr./Jonas Dereškevičius

Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius